+ Színház

Belehalt sérüléseibe a világhírű Cirque du Soleil légtornásza

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Cirque du Soleil egy akrobatája halálos balesetet szenvedett előadás közben.

Belehalt sérüléseibe a világhírű Cirque du Soleil egyik tapasztalt légtornásza, aki egy floridai előadás közben a színpadra zuhant a hétvégén – jelentette be vasárnap a kanadai székhelyű cirkusztársulat.

A 38 éves Yann Arnaud, aki 15 éve volt a társulat tagja, a VOLTA című produkció egyik mutatványa közben zuhant le szombat este a floridai Tampában. A férfit azonnal kórházba szállították, ám belehalt a sérüléseibe.

„Az egész Cirque du Soleil családot megrázta és lesújtotta a tragédia. A következő napokban, hetekben Yann családjának és az összes alkalmazottunknak, különösen a VOLTA csapatának a támogatására fogunk összepontosítani”

– mondta Daniel Lamarre, a Cirque du Soleil Entertainment Group elnöke.

A Tampa Bay Times című helyi lap szerint a baleset akkor történt, amikor Arnaud és egy másik légtornász egy-egy hevederbe kapaszkodva lengtek a színpad felett. Arnaud hirtelen elvesztette a fogást a szíj végén lévő karikán és lezuhant.

A társulat törölte a vasárnapra meghirdetett további két előadását Tampában és teljes együttműködést ígért a hatóságokkal a baleset kivizsgálásában.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Cirque du Soleil egy akrobatája halálos balesetet szenvedett előadás közben. 2013-ban Sarah Guyard-Guillot a közönség szeme láttára halt szörnyet egy Las Vegas-i előadás közben, amikor több mint 20 méter magasból a mélybe zuhant egy légi csatajelenetben.

Két évvel ezelőtt pedig egy műszaki alkalmazott, Olivier Rochette, a társulat egyik társalapítójának a fia halt meg egy technikai balesetben.

A Cirque du Soleilt egy utcai előadóművészekből álló húszfős csoport alapította 1984-ben. A québeci központú szervezetnek ma már több ezer alkalmazottja van, köztük 1300 művész ötven különböző országból.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top