+ Zene

Elveszettnek hitt Liszt Ferenc-kéziratok kerültek elő

liszt ferenc

A kéziratok között olyan különlegességek vannak, mint a kotta, amelybe Liszt maga írta bele Petőfi versének szövegét, magyarul.

Elveszettnek hitt Liszt-kéziratok kerültek elő, amelyek történelmi jelentősége, a magyar zenekultúrára gyakorolt hatása felbecsülhetetlen. A kéziratok között olyan különlegességek vannak, mint a kotta, amelybe Liszt maga írta bele Petőfi versének szövegét, magyarul.

A Zeneakadémiát is alapító Liszt Ferenc számos írása és személyes megjegyzése bizonyítja, hogy a világutazó zeneszerző-óriás lelkében és tiszta szívvel ragaszkodott magyarságához. Ezt az erős kötődést mutatják az 1848-as forradalom és szabadságharc ihlette zenéi is, amelyeknek eredeti dokumentumai a közelmúltban egy magángyűjteményből kerültek elő. Az egyedülálló nemzeti értéket képviselő kéziratok megvásárlását az Emberi Erőforrások Minisztériuma tette lehetővé.

A Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpontban (1064 Budapest, Vörösmarty u. 35.) szombaton 17.30-kor mutatják be ünnepélyesen a Liszt-kéziratokat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top