+ Képzőművészet

Nem akármilyen kiállítással nyit az új londoni múzeum

A Goldsmiths Centre for Contemporary Art ezer négyzetméteres kiállítótermeit egy régi dél-londoni közfürdő helyén alakították ki.

Goldsmiths CCA rendering © Assemble

Új kortárs művészeti galéria nyílik szeptemberben a brit fővárosban, a Goldsmiths Centre for Contemporary Art ezer négyzetméteres kiállítótermeit egy régi dél-londoni közfürdő helyén alakították ki – adta hírül a The Art Newspaper honlapja.

A galéria első kiállításait az argentin származású Mika Rottenbergnek, Alexis Hunter feminista képzőművésznek és a második világháború utáni chicagói imagistáknak szentelik. Az intézmény ez évi kiállítási programjában szerepel még a szoborinstallációiról ismert Kris Lemsalu észt képzőművész tárlata.

Alexis Hunter’s The Model’s Revenge I (1974) © Estate of the Artist, Courtesy of Richard Saltoun Gallery

A Goldsmiths College campusán létrehozott központ tervezésével a 2015-ben Turner-díjjal kitüntetett londoni Assemble építészirodát bízták meg. A viktoriánus kori közfürdő helyén nyolc teremből álló galériát alakítottak ki.

“Azt reméljük, hogy egy új mezsgyét találunk Londonban, ahol oly sok csodálatos intézmény van. Hatalmas lehetőség van a különböző egyetemekkel való együttműködésre. Kilencezer diák és a világ legjobb akadémikusai vannak itt Londonban. Az 1891-ben alapított, a Londoni Egyetem részeként működő Goldsmiths College Nagy-Britannia egyik jelentős művészeti iskolája, egykori diákjai között van Michael Craig-Martin, Damien Hirst, Sarah Lucas és Antony Gormley”

– mondta le Sarah McCrory, a galéria igazgatója a művészeti folyóiratnak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top