+ Zene

Nagy dobásra készül Fischer Iván

A világsikereket halmozó Mozart-sorozat után Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar március 4-én, 6-án és 7-én új operaprodukcióval jelentkezik: a Müpa színpadán Verdi Falstaffja.

A BFZ zeneigazgatója alkotótársával, a Zeffirellivel is rendszeresen közreműködő Marco Gandinivel közösen viszi színre az olasz zeneszerzőzseni utolsó operáját. A magyar közönség a világon elsőként láthatja a produkciót, amely októberben Vicenzába utazik, a világ egyik legfantasztikusabb koncerthelyszínére, a Teatro Olimpicóba, hogy a Fischer Iván által alapított Vicenzai Operafesztiválon is bemutatkozzon. Fischer több olasz énekes sztárral dolgozik együtt. Falstaffot Nicola Alaimo alakítja, akit ebben a szerepben már hallhatott a New York-i Metropolitan és a milánói Scala közönsége is.

„A Falstaff egyedülálló remekmű, se előzménye, se folytatása nincs a Verdi-életműben, imádom” – mondja Fischer, akinek a rendezése ezúttal sem lesz szokványos. A szcenírozott előadás látványvilágának része, hogy a zenekar keveredik az énekesekkel, ugyanis a Fesztiválzenekar muzsikusai alkotják majd a falut, ahol a történet játszódik. A karmester-rendező azt is elárulta: „viszonylag modern jelmezeket csináltattunk, a Fellini-filmek korát idézik a ruhák, de amikor Falstaff átöltözik pompázatos ünneplőjébe, akkor mintha egy régebbi, operaibb jelmezt venne fel.”

Az elmúlt évtizedekben több nagynevű karmester dolgozott azért, hogy a Falstaff megőrizze helyét az operakánonban. Toscanini, Karajan, Solti és Bernstein után most Fischer Iván is erre vállalkozik.

Az opera a BFZ és a Müpa közös produkciója.

Az előadás helyszíne és időpontja: Müpa, március 4., 6–7.

További részletek itt!

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Pesszimista. szerint:

    Hány milliót tarháltak ki az államtól,ezek úgy fogyasztják a GDP mint mások a fehérneműt!

  2. Roy szerint:

    Most miről van szó,kéremszépen?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top