+ Irodalom

Ők nyerték az Arany János-emlékévre kiírt irodalmi pályázatot

Alig pályáztak: 12 novella és 20 vers érkezett.

Kihirdette az Arany János-emlékévre kiírt vers- és novellapályázatának eredményeit a Magyar Írószövetség pénteken Budapesten.

A vers kategóriában az első helyezett Simon Adri, a második Kiss Judit Ágnes, a harmadik helyezett Zsille Gábor lett. A novella kategóriában a zsűri Csík Mónika pályamunkáját ítélte a legjobbnak, a második helyezett Décsy Eszter lett, a harmadik helyet Nagy Koppány Zsolt szerezte meg alkotásával – közölte az írószövetség, amely a pénteki díjkiosztóval zárta az Arany János születésének 200. évfordulóját ünneplő emlékévhez kapcsolódó programsorozatát.

Mindkét kategória első helyezettjei 300-300 ezer, a második díjjal kitüntetettek 200-200 ezer, míg a harmadik helyezettek 100-100 ezer forint pénzjutalomban részesültek. A pályázatra 12 novella és 20 vers érkezett, az alkotásokat Rózsássy Barbara József Attila-díjas költő, Erős Kinga kritikus, szerkesztő és Szentmártoni János, a szervezet elnöke bírálta el.

A 45. életévüket még be nem töltött alkotók részére kiírt pályázat célja a magyar irodalom egyik legnagyobb alkotója, Arany János megidézése volt hommage, pastiche vagy egyéb lírai műfajban, illetve fordulatos novellákban. A pályázatra a Magyar Írószövetség, a Szépírók Társasága, a Fiatal Írók Szövetsége, a József Attila Kör, az Erdélyi Magyar Írók Ligája, a Szlovákiai Magyar Írók Társasága és a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság tagjai küldhettek be munkákat, tematikai megkötés nélkül.

Azt nem közölték, hogy erre a kiírásra érkezett-e pályamunka.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Simon Adri

    2018-03-03 - 18:09

    “Azt nem közölték, hogy erre a kiírásra érkezett-e pályamunka.” Ezt hogy kell értenünk?

  2. Simon Adri

    2018-03-03 - 18:12

    És miért alig? Harminckét pályamű nem az alig kategória, kedves Librarius.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top