+ Film

Hatalmas tömeg búcsúztatta a fürdőkádban életét vesztő színésznőt

A tömeg gyalog kísérte a sztár koporsóját a temetőbe vezető hétkilométeres úton.

GETTY IMAGES

Hatalmas tömeg kísérte utolsó útjára az 54 éves korában meghalt bollywoodi szupersztárt, Szridevi Kapúrt szerdán Mumbaiban – számolt be róla a BBC News.

A színésznő sok ezernyi rajongója a mumbai Celebration Sports Clubnál, a sztár otthona mellett várakozott arra, hogy leróhassa végső tiszteletét a filmcsillag előtt, akinek testét virágokkal borított ravatalon helyezték el. Szridevi indiai zászlóba takart testét ezután egy feldíszített teherautón szállították a temetőbe, ahol teljes állami tiszteletadással került sor hamvasztására.

A tömeg gyalog kísérte a sztár koporsóját a temetőbe vezető hétkilométeres úton, órákra teljesen megbénítva a közlekedést.

Az 54 éves színésznő testét kedden éjjel szállították haza Dubajból, ahol meghalt.

A halottkémi vizsgálat szerint Szridevi “véletlenül megfulladt” szállodai szobájának fürdőkádjában, miután “elveszítette az eszméletét”. Holttestét a férje találta meg. A színésznő egy rokona esküvőjére érkezett Dubajba. Családja először azt közölte, hogy szívrohamban hunyt el, ám a hivatalos vizsgálat másként határozta meg a halál okát.

A színésznő mintegy 300 filmben szerepelt csaknem öt évtizedes pályafutása alatt. Hatalmas népszerűségnek örvendett, csak Szrideviként emlegették Indiában. Négyéves korától dolgozott tamil, telugu, malajalam, kannada és hindi nyelvű filmekben, mielőtt 1978-ban Bollywoodban debütált volna. 13 évesen már összetett karaktereket ábrázoló felnőtt szerepeket alakított. A hetvenes és kilencvenes évek között számos kasszasikerben láthatta a közönség. 1997-ben, a Judaai című filmje bemutatása után férjhez ment számos filmje produceréhez, Boney Kapúrhoz és visszavonult, két lányát nevelte. Csak 2012-ben tért vissza a filmezéshez a Nyelves-lecke című produkcióval. Utolsó filmje, a Mom tavaly került a mozikba.

Szridevi halála megdöbbentette az indiai filmipart és rajongóit világszerte. Szerdán a gyászolók között volt számos bollywoodi filmsztár és a filmipar ismert képviselői is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top