+ Film

Magyar-amerikai filmes szervezetet hoztak létre Los Angelesben

Tagjai a magyar film- és színházi élet jeles képviselői, valamint az Egyesült Államokban dolgozó magyar származású filmesek.

los angeles

A magyarországi filmes alkotók amerikai kapcsolatteremtését segítő filmes társaság alakult Kaliforniában – mondta Bunyik Béla, a Los Angeles-i magyar filmfesztivál alapító elnök-igazgatója vasárnap.

A társaságot Bunyik Béla hívta életre, Hungarian American Film-Theater Society (Magyar-Amerikai Filmszínházi Társaság) néven. Tagjai a magyar film- és színházi élet jeles képviselői, valamint az Egyesült Államokban dolgozó magyar származású filmesek.

Bunyik Béla – aki a Magyar Nemzeti Filmalapot is képviseli Los Angelesben – telefonon elmondta: az új, laza szervezet célja lehetőséget adni kapcsolatépítésre és tapasztalatcserére mindazoknak a hazai színészeknek, filmkészítőknek, akik közelebb szeretnének kerülni Hollywood világához.

A társaság első rendezvénye az Oscar-díj gálaestje előtti összejövetel lesz március 3-án Brentwoodban, a magyar konzulátus reprezentatív klubjában. A résztvevők Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének világsikere és Oscar-díjra jelölése előtt tisztelegnek majd.

A rendezvényen az Oscar-gálára érkező magyarországi művészek mellett részt vesznek Hollywoodban élő magyar filmesek, és a szervezők reményei szerint ott lesz a magyar filmszakma megújításáért felelős kormánybiztos, Andy Vajna, valamint a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, Havas Ágnes is.

Járai Judit, Washington

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. tótágas szerint:

    Nem csodálkozom azon, hogy egy amerikai fiatalember szuvenirnek képzelte az ominózus “agyagdarabkát”. Hol is lett volna alkalma megtanulni a kínai történelmet? Pláne, megbecsülni más nemzet történelmét, mikor csak azt hallja, hogy az USA a legnagyobb, a legokosabb, a legszebb, a legjobb a leg..leg…leg….

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top