+ Színház

Lorca utolsó drámája a Spirit Színházban

A magányt aztán megtöri a szerelem…

Rácsok mögé zárt női sorsok Lorca utolsó és talán legjelentősebb művében, a Bernarda Alba házában. A darabot február 22-én egy igazi anya-lánya páros, Papadimitriu Athina és Trokán Anna főszereplésével mutatják be a Spirit Színházban.

Federico García Lorca a 20. századi drámaírók egyik legnagyobb alakja. A népszerű spanyol polihisztor filozófiával és joggal is foglalkozott, azonban számára az irodalmi remekei jelentették a történelmi fennmaradást.

Legismertebb drámái a Vérnász, a Yerma és a Bernarda Alba háza. Ez utóbbit február 22-én a Spirit Színház mutatja be Budán, a Margit híd lábától 3 percre.

“Égni a vágytól és hallgatni róla – ez a legnagyobb büntetés, amit magunkra mérhetünk.”

– áll a darab színlapján a spiritszinhaz.com oldalán.

A darab az első perctől az utolsóig a ki nem mondott és meg nem élt feszültségek egyre nagyobb jelentőségét mutatja be, miközben az egy fedél alatt összezárt nyolc nő keresi a kiutat saját börtönéből.

A történet az édesapa halálával indul, ami után – andalúz szokások szerint – nyolc év gyász köszönt a családra. Bernarda öt lányára és tulajdon édesanyjára is a rabság vár, a külvilággal egyetlen kapcsolatuk Poncia, a család szolgálója. A darab során hét különböző női sorsot ismerhetünk meg.

A magányt aztán megtöri a szerelem, azonban az ebből adódó bonyodalmak csak még inkább felkorbácsolják a feszültségeket, így ahogy haladunk előre a történetben, egyre inkább úgy érezhetjük, tovább már nem nőhetnek a szereplők közti ellentétek.

Lorca talán leghíresebb, élete művének is tartott drámáját a Spirit Színház mutatja be február 22-én egy valódi anya-lánya párossal, hiszen Bernarda Alba szerepében Papadimitriu Athinát, a legszebb leányt megtestesítő Adela szerepében pedig Trokán Annát láthatjuk.

Szereposztás: Bernarda – Papadimitriu Athina, Maria Josefa – Voith Ági, Angustias – Marjai Virág, Magdalena – Szitás Barbara, Amelia – Perjési Hilda, Martirio – Nagy Enikő, Adela – Trokán Anna, Poncia – Nagyváradi Erzsébet, rendező: Czeizel Gábor

A Színház bemutató előtti előadásra is várja a nézőket, a darabot az alábbi időpontokban játsszák:

2018. február 21. (szerda) 19:00 Jegyvásárlás »
2018. február 22. (csütörtök) 19:00 PREMIER Jegyvásárlás »
2018. március 8. (csütörtök) 19:00 Jegyvásárlás » 



Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top