+ Design

Az Armani-egyenruha miatt összetűzésbe kerültek a szülők és az iskola vezetése

Az Armani formaruha 60 eurónak megfelelő jenbe kerül.

Több mint 60 eurónak megfelelő jent fizethetnek a szülők egy elegáns tokiói negyed alapiskolájának a gyerekek az új Armani-egyenruhájára.

A Ginza bevásárlónegyed a főváros egyik luxuskörnyéke, ám a Taimei Általános Iskola döntése, hogy egyenesen a híres olasz Giorgio Armani divatháztól rendeljenek egyenruhákat, ami még arrafelé is meghökkentette a szülőket.

Az új formaruha, amelyhez kalap és táska is jár, háromszor olyan drága, mint a korábbi, és bevezetése felháborított több szülőt. Erre az Armani-egyenruha még a parlamentben is vitatéma lett.

A választásban talán közrejátszott, hogy az Armani divatcég tokiói székhelye a Ginza bevásárlóközpontban, alig 200 méterre fekszik az iskolától. Az igazgató döntése előtt értetlenül álló szülők nemcsak azt tartják túlzásnak, hogy egy állami általános iskola Armanival terveztesse meg az egyenruhát, hanem azért is, mert a lépésnek rossz üzenete lehet a gyerekek számára.

Ezzel azt tanítják nekik, hogy ami drága, az jó, ami olcsó, az pedig rossz

– mondta egy édesanya, akinek a kislánya áprilisban kezdi az iskolát.

A szokatlan egyenruha ügyét a parlament költségvetési bizottságában is szóba hozta egy ellenzéki képviselő. Aszo Taro pénzügyminiszter elismerte, hogy az egyenruha tényleg drága, és problémát jelenthet, ha egy diák nem engedheti meg magának. Hajasi Josimasza oktatási miniszter lépéseket ígért, hogy az iskolai egyenruhák beszerzése ne róhasson túl nagy terhet a szülőkre.

Az 1878-ban alapított iskola igazgatója novemberben a szülőknek küldött levelében úgy fogalmazott: a Taimei iskola a környék egyik fontos intézménye, az Armani-egyenruhával pedig az odatartozást akarják hangsúlyozni.

Az igazgató a szülők elégedetlenségére reagálva az iskola honlapján ígéretet tett arra, hogy kimerítő magyarázattal szolgál az egyenruha-választással kapcsolatban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top