nógrádi gábor szerelmünk sisi
+ Ajánló

Hegyesre élezett reszelővel döfte le az asszonyt…

avagy: egy monodráma drámai sorsa Valentin napján megváltozik. Szerelmünk, Sisi ingyen a tiéd lehet.

Valentin napi ajándék: Szerelmünk, Sisi

Százhúsz évvel ezelőtt szeptember 10-én fél kettőkor a genfi tó sétányán egy férfi hegyesre élezett reszelőjével ledöfött egy asszonyt. Az elegáns hölgy a vékony fegyverrel szúrt sebbel szívében még fel tudott menni a hajóra, ahol összeesett és meghalt.

A Hotel Beau Rivage, ahonnan Sisi végzetes útjára indult

Nemigen van olyan felnőtt Magyarországon, aki ne tudná, ki volt az áldozat, és mint tapasztalataim mutatják, még a gyerekek egy része is felmondja Erzsébet királyné történetét egy animációs film jóvoltából, amit én nem ismerek.

Életemből nyolc hónapot szántam rá, hogy mindent elolvassak Sisiről, ami írásban fellelhető, és meglátogassam a helyszíneket, ahol élt, majd gondolkozzam azokról a drámai kérdésekről, amelyeket az érzelmesebb könyvek, filmek (például Romy Schneiderrel) meg sem érintenek.

Aztán megírtam Szerelmünk, Sisi címmel egy monodrámát, amelyet lektoraim, a Sisi rajongó Tarján Tamás és Reményi József Tamás, valamint rendezők, színészek, kritikusok jónak találták.

Azt kérdezik: miért nem mutatták be eddig, ha valóban jó? Nem tudom. A színésznők, illetve a színházvezetők, akik olvasták, különböző indokokkal nem vállalják a színrevitelt. Persze, más volna a helyzet, ha zenés lenne, vagy beleírnék a monodrámába még néhány szereplőt. Ha ezt megcselekedtem volna, már túl lennénk a premieren. A monodrámáknak is megvan a maguk sorsa.

Valentin nap alkalmából a Szerelmünk, Sisi monodráma könyvváltozata ingyenesen letölthető a honlapomról.

Jó szórakozást.

Nógrádi Gábor

Ui: A szöveg német fordítása – Sisi, unsere Liebe: Die letzte Stunde– az amazonról letölthető.
Fordító: Christina Kunze.

Hegyesre élezett reszelővel döfte le az asszonyt…
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top