+ Film

Rendőrségi házi őrizetben vágta meg a rendező a rocklegenda szerelmi háromszögéről szóló filmet

Az a tény, hogy a rendezőt megfosztották szabadságától, tiltakozást váltott ki az orosz értelmiség liberális oldalán és külföldön is.

Házi őrizetben vágta meg a szovjet rocklegendáról, Viktor Cojról szóló filmjét Kirill Szerebrennyikov orosz sztárrendező, akit állami támogatások elsikkasztásával gyanúsítanak – közölte hétfőn Ilya Stewart producer.

Stewart elmondta, hogy Szerebrennyikovnak az őrizetbe vételéig, 2017 augusztusában Szentpéterváron sikerült felvennie a Leto (Nyár) című film gyakorlatilag minden jelenetét, és hogy a rendező utasításai, valamint a korábbi próbák alapján utóforgatás is volt. Az alkotást maga Szerebrennyikov vágta meg.

Az utómunkálatokkal a tervek szerint tavasszal végeznek majd, de a film forgalmazása már a február 15. és 25. között megrendezendő berlini filmfesztiválon elkezdődik. A Leto nemzetközi jogait a Wild Bunch, Gaumont és StudioCanal által tavaly létrehozott francia Charades filmvállalat kapta meg.

A Variety amerikai magazin a napokban közölte, hogy a film, amelynek cselekménye 1981 nyarán Leningrádban játszódik, Coj, valamint mentora, Mihail (Michael) Naumenko és annak felesége, Natalja szerelemi háromszögét mutatja be.

Az orosz hatóságok egyébként nem engedélyezték, hogy Szerebrennyikov december elején megjelenjen a Bolsoj Színházban, az általa megrendezett Nurejev című balett premierjén.

A nemzetközi hírű rendezőt azzal gyanúsítják, hogy hogy 133 millió rubelnyi (csaknem 585 millió forintnyi) állami színházi támogatást sikkasztott el. Szerebrennyikov, a Gogol Színház 48 éves művészeti vezetője tagadta, hogy bűnös lenne és abszurdnak nevezte a gyanúsítást.

Az a tény, hogy a rendezőt megfosztották szabadságától, tiltakozást váltott ki az orosz értelmiség liberális oldalán és külföldön is. Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint azonban Szerebrennyikov ellen nem politikai ügyben, hanem gazdasági bűncselekmény miatt nyomoznak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top