+ Film

Kusturica idei filmfesztiválján levetítik Sorrentino cigiző pápáról szóló sorozatát

A tizenegyedik Kustendorf fesztiválon 21 film verseng a legfőbb díjakért.

Paolo Sorrentino olasz és Ruben Östlund svéd rendező lesz a díszvendége az Emir Kusturica szerb rendező által megálmodott Kustendorf szerbiai film- és zenei fesztiválnak, amely kedden kezdődik.

A tizenegyedik Kustendorf fesztiválon 21 film verseng a legfőbb díjakért, vagyis az Arany-, az Ezüst- és a Bronztojásért.

Az alkotások Dél-Koreából, Kínából, Franciaországból, Hollandiából, Palesztinából, Libanonból, Csehországból, az Egyesült Királyságból, a Dominikai Köztársaságból, Izraelből, Lengyelországból, Egyiptomból, Horvátországból, a Fülöp-szigetekről, Montenegróból, Oroszországból, az Egyesült Államokból és Szerbiából érkeznek.

A filmekről kéttagú nemzetközi zsűri dönt, amelyet Serge Regourd jogász, a legrangosabb francia filmes elismerés, a César-díj bírálóbizottságának tagja, valamint Vlastimir Sudar boszniai származású filmesztéta alkot.

Emellett díjazzák a legjobb operatőrt is. A fényképezésért járó Vilko Filac-díjról – amely az Underground, az Arizonai álmodozók és a Cigányok ideje című filmek szlovén operatőréről neveztek el – a magyar származású svéd operatőr, Borbás István dönt.

Az utóbbi év legjobb filmjeinek készítői előadásokat is tartanak az érdeklődőknek. A január 21-ig tartó fesztivál keretében levetítik Paolo Sorrentino több filmjét, Az ifjú pápa című sorozatát, valamint Ruben Östlund Arany Pálma-díjas alkotását, A négyzetet.

A Mokra Gora hegységben, Szerbia és Bosznia-Hercegovina határán felépített faluban szervezett fesztivál zenei programjában helyet kap a blues, a rap, valamint a klasszikus zene is, és maga Kusturica is fellép a zenekarával.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top