+ Színház

Elmegyógyintézetbe vonul Einstein, Newton és Möbius

A fizikusok című műhöz Dürrenmatt 21 pontból álló magyarázatot fűzött.

Friedrich Dürrenmatt A fizikusok című előadásában az egyik beteg, aki Einsteinnek képzeli magát megfojtja az ápolóját. Az elmeosztályon amúgy három beteget ápolnak: Einsteint, Newtont és Möbiust. Mindhárom embernek megvan a saját hülyesége. Einstein folyton hegedül, Newton iszik, Möbiusnak pedig megjelenik látomásként Salamon király.

„14. Egy fizikusokról szóló dráma természetszerűleg paradox.”

A fizikusok című műhöz Dürrenmatt 21 pontból álló magyarázatot fűzött. Aki nem ismerné ezt a 21 pontot, ne essék pánikba, a Spirit Színház előadásában mindegyik megjelenik. Ahogy a fenti 14. pont is leírja, egy fizikusokról szóló dráma természetszerűleg paradox, így egészen biztos lehetsz abban, hogy a 2 részes komédia valódi rekeszizom-edzés lesz!

Magánszanatórium – Barátok közt

Mivel már egy ideje az elmegyógyintézet falai között tengetik életüket előadásunk főszereplői, a közöttük lévő kapcsolatok korántsem kezdetlegesek. De hogy jön ide a Barátok közt? A darabot Rozgonyi Ádám, a Barátok közt volt kreatív producere rendezi, aki nem először találkozik Dürrenmatt munkásságával. Rendezett már komédiát, drámát, sőt, 1998. szeptember 27-én még egy Dürrenmatt darabot is bemutattak, amiben Psota Irén játszotta a főszerepet. Most a Spirit Színház csapatával dolgozik együtt, így hamarosan színpadra áll A fizikusok című előadás is.

Szereposztás: Dr. Mathilde von Zahnd, ideggyógyász – Sztárek Andrea,Martha Boll, főnővér – Simonyi Krisztina, Monika Stettler, ápolónő – Gubík Ági, Herbert Georg Beutler, más néven Newton, páciens – Varju Kálmán, Ernst Heinrich Ernesti, más néven Einstein, páciens – Jantyik Csaba, Johann-Wilhelm Möbius, páciens – Perjés János, Oscar Rose, misszionárius – Zsiga László, Lina Rose, a felesége – Perjési Hilda, Richard Voss, detektívfelügyelő – Somorjai Tibor, renező: Rozgonyi Ádám

Bemutató a Spirit Színházban, a Margit híd budai hídfőjénél!

Dürrenmatt – A fizikusok című előadásának bemutatója 2018. január 23-án, kedden, 19:00-kor kezdődik a Spirit Színházban, az Árpád fejedelem útja 3-4. alatt.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Torma István szerint:

    Annak idején láttam, Tomanek Nándor (Einstein) és még két nagyágyú főszereplésével (akiket ifVA és társai őskövületeknek neveznek). Óriási élmény volt Várkonyi Zoltánnal és Darvas Ivánnal. Na most hol van 3 ilyen férfi színész, ráadásul egy színpadon?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top