+ Irodalom

Itt belenézhetsz Bartos Erika Budapest témájú könyveinek képeiből nyíló kiállításba

Budapest titkai. Budapest rajzban. Brúnó Budapesten.

Bartos Erika író-illusztrátor gyerekeknek és felnőtteknek szóló, Budapest témájú könyveinek képeiből látható kiállítás a Budapest Projekt Galériában 2018. január 10 és január 28 között. Január 20-án 10 órakor pedig egy workshop lesz a könyvekhez kapcsolódóan.

Bartos Erika, a Pro Familiis díjas meseíró az elmúlt évtized elhivatott magyar gyermekkönyv írója és illusztrátora. Meséivel megnyugtató, harmonikus világot közvetít, békés szigetet jelentenek a mai világban, könyvei a legnépszerűbbek, legkeresettebbek országszerte.

Bartos Erika eredetileg óvónőnek készült, de végül diplomáját a BME Építészmérnöki karán szerezte, a Magyar Építész Kamara és Budapest Főpolgármesteri Hivatalának különdíjával. Építészmérnöki végzettsége miatt könyveiben hangsúlyos szerepet kap az épített környezet, műveiben szétválaszthatatlan a meseíró és az építész. Építész logikával strukturáltak a történetek és sorozatok, építész precizitással készülnek részletgazdag rajzai, ugyanakkor gyakorló édesanyaként pontosan érti, érzi a gyerekek ismereteit, igényeit és tökéletes pszichológiai érzékkel csempészi be a tudást könyveibe a hétköznapi ismeretek, események bemutatásán keresztül.

A szerző több évig kizárólag gyerekkönyveket írt, majd 2013-ban elhatározta, hogy szubjektív építészeti albumot készít Budapestről. A kötetnyi, végtelen aprólékossággal, kézzel készült grafikák 3 év alatt készültek el, így 2016-ban jelenhetett meg a főváros építészetét feldolgozó album Budapest titkai címmel. A kötettel elnyerte a Szép Magyar Könyv Verseny főpolgármesteri különdíját. Ezt követték a Budapest rajzban című albumok magyar és angol nyelven, majd 2017-ben elindult Brúnó Budapesten sorozata, amely gyerekszemmel járja körbe a fővárost, az írótól jól ismert gyermekkönyvek hangulatában vezeti körbe Budapest látnivalóin a legfiatalabb olvasókat.

A kiállítás alapjául szolgáló grafikák mellett néhány makett, és a könyvek alapjául szolgáló helyszínekről készült kisfilmek várják az érdeklődőket.

A kiállítás, amely a megnyitók mellett árnyjáték is lesz gyerekekkel, január 10-én 10 órakor kezdődik.

FB- esemény.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top