+ Ajánló

Hagyományos és újhullámos kávéfesztivál lesz pár nap múlva

A rendezvény érdekessége még, hogy idén először kerül kialakításra egy úgynevezett „Strictly Ballroom“, ahol egész estén át lehet majd elő zenére táncolni.

335 éve a bécsiek igazi kultúrát teremtettek: a bécsi kávé és kávéházak élménye azóta különleges életérzéssé nőtte ki magát. Januárban két rendezvénnyel, a Vienna Coffee Festivallal, valamint a 61. Kávémérők báljával várja az oszták főváros a hagyományos és újhullámos csésze fekete kedvelőit.

Bécs egyik legismertebb sörfőzdéje, az Ottakringer Brauerei ad otthont a város tradícionális italáról szóló fesztiválnak, a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Vienna Coffee Festivalnak. A kétezer négyzetméteren, 2018. január 12. és 14. között tartott eseményen kávéból készült különlegességeket és a kávészemek nemesítésének folyamatát is megismerhetik az érdeklődők. Az idei fesztiválon az új, minőségi kávékülönlegességek fenntarthatóságára és annak precíz felhasználására, valamint a szakma továbbfejlesztésére helyezik a hangsúlyt.

A programot a helyszínen bemutatott kávézáshoz tartozó kiegészítők, divatos ruhadarabok, könyvek, fényinstallációk, DJ-k, Ausztria egyre gyarapodó kávépörkölő-közösségének bemutatkozása, valamint a barista-bajnokság teszik teljessé. Legyen szó filteres kávéról, eszpresszóról, Cold Brew vagy Latte Art elkészítéséről, esetleg egyéb kávé-koktélok keveréséről, a profi baristák idén sem ismernek majd határokat.

2018-ban a bécsi kávéházi kultúra, amelyet 2011 óta az UNESCO az osztrák kultúra szellemi örökségeként is elismer, idén 335. évfordulóját ünnepli. A jubileumi év alkalmából számos rendezvény foglalkozik majd a kávéházi kultúrával, közülük elsőként a 61. Kávémérők bálja kerül megrendezésre 2018. január 18-án. A bálnak a hagyományhoz hűen a Hofburg ad otthont, idei mottója:

„Café modern – tegnap, ma, holnap.“

A mottó a kávéházi kultúrára, mint az irodalmi és művészeti élet központjára és annak múlhatatlanságára hívja fel a figyelmet. Az est folyamán felzendülő komolyzenei előadások és a nyitótánc a századforduló modern zeneművészeti korszakába, a bécsi modernizmus idejébe kalauzolnak. Éjféltől aztán a bécsi kávéházi kultúra modern irányzatát világhírű előadóművészek, mint például az osztrák soul-királynő, Tini Kainrath és az amerikai rock énekes Percival Duke idézi meg.

A hölgyek elegáns, hagyományos báli kiegészítőjét, a Julius Meinl legyezőt ebben a szezonban Jakob Kirchmayr tervezte. A formatervezés során az osztrák dizájner a bál reklámplakátjairól is visszaköszönő színvilágot, a rózsaszín, az arany és a fehér színeket, valamint a tánc elemeit ötvözte. A rendezvény érdekessége még, hogy idén először kerül kialakításra egy úgynevezett „Strictly Ballroom“, ahol egész estén át lehet majd elő zenére táncolni.

Hagyományos és újhullámos kávéfesztivál lesz pár nap múlva
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top