+ Tudomány

Itt vannak a NASA legújabb tervei a világűrben

A Nasa 2 projektet választott ki, amelyeket 2018 végéig fognak finanszírozni.

Bemutatta a következő évekre tervezett missziós projektjeit a NASA. Az amerikai űrügynökség két projektet választott ki a 2020-as évekre, egy a Szaturnusz Titán nevű holdjához, a másik egy üstököshöz indulhat.

Végül az egyik projektet fogják ténylegesen megvalósítani.

Az űrügynökség közlése szerint a Dragonfly nevű projektben egy különleges drón lehetséges leszállópályát keres a Titán felszínén. Tucatnyi helyen fog leszállni, hogy mintát gyűjtsön. Megvizsgálja a felszín összetételét és azt, hogy lehetséges-e az élet ezen a holdon.

Legutóbb a Cassini űrszonda vizsgálta a Szaturnuszt, annak gyűrűit és holdjait.

A Ceasar nevet viselő misszió a 67P/Csurjumov-Geraszimenko üstökös magjából tervez mintát hozni a Földre. Legutóbb az Európai Űrügynökség (ESA) Rosetta nevű űrszondája vizsgálta az üstököst. Philae nevű leszállóegysége bár megérkezett a felszínre, a kapcsolat megszakadt vele. A Ceasar feladata, hogy megvizsgálja az üstökös jelenét és múltját.

„Ez egy hatalmas lépés a következő bátor küldetés felé. Izgalmas kutatások ezek, amelyek Naprendszerünk néhány legfontosabb kérdésére keresik a választ”

– fogalmazott Thomas Zurbuchen, a NASA munkatársa.

A két missziót 12 javaslat közül választották ki, mindkettő fejlesztését 2018 végéig finanszírozzák, majd az egyiket kiválasztják és azt valósítják meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top