+ művészet & politika

Alsóneműben bujálkodott a popsztár, két év börtönt kapott – videó

Az énekesnőt 10 ezer egyiptomi font pénzbírsággal is sújtották.

Két év börtönre ítélte egy kairói bíróság Saima Ahmed popénekesnőt egy videoklipje miatt, amelyet „bujálkodásra felhívónak” minősítettek a hatóságok.

Az egyiptomi viszonyok között botrányosnak számító, Andi Zorof című videklipben a Sima művésznéven fellépő popsztár alsóneműben látható, és sokat sejtetően vesz a szájába egy banánt egy iskolai osztálynyi fiatal férfi előtt.

Az énekesnőt 10 ezer egyiptomi font pénzbírsággal is sújtották. Az ítélet egyelőre első fokú, fellebbezni lehet ellene. Ugyanekkora büntetéssel sújtották a klip rendezőjét is.

Az énekesnőt november 17-én tartóztatták le állítólagos lakossági panaszok nyomán, és első lépésben hét nap elzárásra ítélték.

Sima nem az első előadó, akire lesújtottak az egyiptomi hatóságok produkciójuk tartalma vagy nyilatkozatuk miatt.

A múlt hónapban az Egyiptomi Zenészkollégium eltiltotta a fellépéstől Serin Abdelvahab népszerű énekesnőt, mert egy koncertjén a Nílus szennyezettségére utaló kijelentést tett.

Ugyancsak novemberben egy libanoni énekesnőt dorgálásban részesítettek, mert sortban lépett színpadra. Felszólították, hogy a jövőben „az egyiptomi hagyományokat és szokásokat figyelembe vevő” öltözetet viseljen.

Májusban egy hastáncosnőt és egy operatőrt állítottak bíróság elé „szabadosságra való felbujtás” címén egy zenés klip miatt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top