+ Film

Nagyjátékfilmet forgatott egy magyar orvos – már 10 országban eladta a vetítési jogot

A Parázs a szívnek című 93 perces nagyjátékfilmet az egyetem klinikáján aneszteziológusként és intenzív-terápiás orvosként is dolgozó Vámos Zoltán.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) együttműködésével készített 93 perces nagyjátékfilmet az egyetem klinikáján aneszteziológusként és intenzív-terápiás orvosként is dolgozó Vámos Zoltán. A Parázs a szívnek című romantikus alkotás január 18-tól kerül a mozikba.

19 helyszínen, 16 nap alatt, 969 csapóval 18,7 órányi nyersanyaggal 138 képet rögzítettek. Ebben benne van több mint 64 ember alkotótárs munkája. A színművészektől kapott tartalmat, illetve a stáb kitartását még sokszor a 64 fok sem törte meg

– írja az egyetem honlapja.

Vámos Zoltán, a film pécsi író-rendezője elmondta: a „fájdalmas, őszinte szerelmi történetet” mások mellett Szabó Erika, Viktor Balázs, Turi Bálint, Gulyás Ádám, Szakács Hajnalka, Dobó Enikő, Bezerédi Zoltán és Csöre Gábor kelti életre a filmvásznon.

A mozifilmeket, színdarabokat és dalszövegeket író, valamint színházi rendezéssel is foglalkozó orvos felidézte: 1999 óta készít kisjátékfilmeket, klipeket.

Első nagyjátékfilmjét 2015-ben kezdték el forgatni csaknem 45 millió forintos büdzséből, a pécsi egyetem jelentős támogatásával.

A Magyarországon a Cinema City-hálózatnál látható Parázs a szívnek vetítési jogait tíz, túlnyomórészt szomszédos országban vásárolták még meg.

A koprodukciós partner PTE írásos összegzése az alkotás különlegességének nevezte, hogy a film pécsi és egyetemi helyszíneken készült, dolgozóik és hallgatóik közül többen szerepelőként és statisztaként is megjelennek benne.

„Bár még egy nagyon hosszú és felelősségteljes utómunka vár ránk, mégis szeretném megköszönni a támogatást-, a küzdést-, és a bátorítást abban, hogy ezt a történetet elkészíthetjük, és ezzel egyben remélem azt is, hogy mind az alkotótársakat mind pedig Magyarországot a nemzetközi szinten is történő megjelenéssekkel büszkén képviselhetem.”

– írta Vámos Zoltán, rendező.

Vámos Zoltán elmondta azt is, hogy jelenleg egy új, Ceausescu volt román diktátor gyermekeiről szóló mozifilm forgatókönyvén dolgozik Schultz Sándorral közösen.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top