+ Zene

Elhunyt a soul fehér lovagja

Bár ő maga azt mondta, a zenének nincs bőrszíne.

Meghalt 78 éves korában Wayne Cochran, „a soul fehér lovagja”, a hatvanas és hetvenes évek különleges megjelenésű amerikai énekese – közölte a zenész fia, Christopher Cochran.

A magasra tupírozott hajáról ismert sztár, akiért fénykorában a Blues Brothers, Rod Stewart és Elvis Presley is rajongott, rákban halt meg floridai otthonában november 21-én.

Legnagyobb slágerét, a Last Kisst a Pearl Jam dolgozta fel 1998-ban, a Goin’ Back to Miamit a Blues Brothers a nyolcvanas években játszotta koncertjein.

A zenészélettől és a partiktól megfáradva szakított zenekarával, a C.C. Ridersszel és a hetvenes években egyházat alapított Voice for Jesus Christ néven, melynek papja lett.

A Georgia államban született, európai származású Cochran a fekete zene bűvöletében nőtt fel.

„Sose hallottam ki a zenéből, hogy milyen bőrszínű emberek játsszák. Csak zene volt és hozzám szólt, megindított”

– nyilatkozott 2011-ben a Miami Heraldnak.

Később szülővárosából, Thomastonból Maconba költözött, itt találkozott Otis Reddinggel, akinek Shout Bamalama című kislemezén már ő basszusgitározott.

Élete végéig a popzene erejével hirdette az igét, azt mondta, egyháza nem hagyományos gyülekezet, hanem olyan hely, ahol a hívők extázisba eshetnek, jól érezhetik magukat, boogie-zhatnak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top