+ Média

A Spinoza Színház igazgatója válaszolt Tódor Jánosnak, aki visszaadta a Lendvai-díjat

Kedves János! Én senkit, sehonnan nem zárok ki, senkit nem diszkriminálok. Talán épp ez az erősségem. – írja Sándor Anna.

Tórdor János újságíró néhány nappal ezelőtt visszaadta a Spinoza Házban, közel egy évvel ezelőtt átvett Lendvai-díjat, amellyel kiemelkedő politikai-társadalmi-közéleti újságírói munkáját ismerték el. Az ok: ahogyan Tódor János írja: a Spinoza Színházban vendégül látták Vona Gábort, a Jobbik szélsőjobboldali, újnáci párt elnökét, akivel Rangos Katalin beszélgetett. A levélre most a Spinoza Színház igazgatója, Sándor Anna válaszolt:

Kedves  János!

Októbertől kezdődően  sorban hívtam és hívom meg a főbb pártok vezetőit egy-egy beszélgetésre a Spinozába, hadd tudjuk meg, mit gondolnak, milyen programjaik vannak. Eddig meghívtam Gyurcsány Ferencet, Botka Lászlót, Széll Bernadettet, Hadházy Ákost, Vona Gábort, Lázár Jánost, Karácsony Gergelyt, Juhász Pétert, s a többiek még meghívás előtt állnak. Ön szerint egy ilyen meghívás már kokettálás?  És én ennyi pártvezetővel kokettálnék?

A demokrácia jegyében mindenkit meghallgatok, a párbeszédből eleve nem zárok ki senkit. Abban mindketten egyetértünk, hogy vannak pártok, akikkel messze nem értünk egyet. Ön egy ilyen beszélgetés-sorozatból eleve kirekesztené az Önnek nem tetsző pártot, én viszont azt mondom: hallgattassék meg a másik fél is. Ön egyrészt rosszallja, hogy nem zárom ki a nekünk nagyon nem tetsző pártot a beszélgetés-sorozatból, ugyanakkor szememre veti, hogy a Spinoza-beszélgetésekből kizárom a jobboldali médiát.

Kedves János! Én senkit, sehonnan nem zárok ki, senkit nem diszkriminálok. Talán épp ez az erősségem. A Spinoza Színház egy ici-pici hely, 70 férőhellyel. Valamennyi médium, amelyik előre jelezte jövetelét, helyet kapott. Így bekerült az N1 és a HírTV, továbbá az MTI és a HVG. Ezek után a pici színházban már egy gombostűt sem lehetett ledobni, így a be nem jelentkezett és későn jövő TV stábokat és sajtósokat már nem tudtuk beengedni.

Ön, mint magyar Pulitzer-díjas újságíró, visszaadta a Lendvai-díjat, aminek átadására csak véletlenül került sor a Spinoza Színházban, ez lehetett volna bárhol. Ha Ön megnézte volna a Spinoza Színházban futó Pulitzer-darabot, jobban megértette volna a demokrácia és az újságírás szabályait és akkor talán ilyen levelet nem írt volna.

Nem mondhatnám, hogy levele, egy baloldali újságíró levele, jólesett. Írását azonban nem személy szerint fájlalom, hanem azért, mert jól tükrözi a magyar társadalom jelenlegi mentális állapotát.

Üdvözlettel,

Sándor Anna

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Rakovszky István szerint:

    Ha pártok vezetőit híja meg, akkor milyen alapon látja Szélt és Hadházit vendégül⁉ Ők semmilyen pártot sem képviselnek, legfeljebb a nem létező Nihilista pártot‼

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top