+ Életmód

Könyvének dedikálása után hunyt el Stadler József

Az egykori vállalkozó november 8-án, egy solti kocsmában dedikálta ötrészes könyvét, amikor leszédült a székről.

Hatvanhat éves korában, kedden elhunyt Stadler József vállalkozó – erősítette meg szülőfaluja, Akasztó polgármestere, Suhajda Antal.

A Bács-Kiskun megyei község vezetője elmondta, hogy Stadler Józsefet szombaton helyezik örök nyugalomra az akasztói temetőben.

A megyei hírportál azt írta, hogy az egykori vállalkozó november 8-án, egy solti kocsmában dedikálta ötrészes könyvét, amikor leszédült a székről. A jelenlévők – ellenkezése ellenére – mentőt hívtak hozzá, de a kórházba szállítása közben kómába esett, azóta kezelték a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház intenzív osztályon. Stadler József korábban több agyvérzésen is átesett – írja a baon.hu.

Stadler Józsefé volt az első Bács-Kiskun megyei NBI-es focicsapat, a Stadler FC. Mérkőzéseiknek a vállalkozó által építtetett, sokáig az ország legmodernebb stadionjaként számon tartott akasztói Stadler-stadion adott otthont.

A vállalkozó ellen először 1997-ben emeltek vádat. Első fokon kilenc évre ítélték, mert 1993 és 1994 között fiktív számlák felhasználásával és jogtalan áfa-visszaigénylésekkel több milliárd forint kárt okozott az államnak. A Legfelsőbb Bíróság a döntést megsemmisítette és a megismételt eljárásban Stadler négy és fél év fogházbüntetést kapott. 2005 januárjában kedvezménnyel szabadult.

2011-ben folytatólagosan elkövetett csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt négy év tíz hónap börtönre ítélték. 2014-ben betegsége miatt büntetését megszakíthatta. Még ugyanebben az évben, októberben csődbűncselekmény miatt két év tíz hónap börtönbüntetést kapott. A két ítéletet a Szegedi Ítélőtábla összbüntetésbe foglalta, és 2015 márciusában jogerősen hat év börtönre ítélte Stadler Józsefet. Az egykori vállalkozó végül 2016 februárjában feltételes kedvezménnyel szabadult a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai részlegéből.

Negyedik büntetőpere különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás miatt 2014 novemberében kezdődött. 2017 márciusában a Kecskeméti Törvényszék első fokon öt év börtönre ítélte.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top