+ Film

Brigitte Bardot rávette Trumpot egy törvény átgondolására

„Ismét megvetést tanúsít a természet megóvásával, biológiai sokszínűségének megvédésével szemben” – írta a színésznő.

Brigitte Bardot élesen bírálta azt a washingtoni döntést, hogy ismét engedélyezték a Zimbabwében és Zambiában leölt elefántok trófeáinak bevitelét az Egyesült Államokba.

„Egyetlen despota sem vállalhatja a felelősséget azért, hogy az emberiség világörökségének számító ilyen régi fajokat gyilkoljanak le”

– írta az egykori francia színésznő Donald Trump amerikai elnöknek címzett levelében, az amerikai szövetségi vadászati és halászati hivatal (USFWS) vitatott döntésének meghozatala utáni napon.

Az USFWS bejelentette:

„Importengedélyeket fog kibocsátani Zimbabwében és Zambiában 2016. január 21. és 2018. december 31. között hobbivadászaton leölt elefántok trófeáira”.

A hivatal azzal indokolta a lépést, hogy a vadászat és az állati testrészek kivitele az országoknak többletbevételt hozhat az ottani természetvédelmi erőfeszítések számára.

A bejelentés heves bírálatot váltott ki természetvédő szervezetek körében.

„Az elefánt egyedülálló, varázslatos, szent, tisztelt és védett állat. Az ön szégyenletes lépései megerősítik azokat a híreszteléseket, amelyek szerint alkalmatlan a kormányzásra”

– írta a 83 éves filmsztár, és gyilkos tettnek nevezte a trófeabevitel engedélyezését.

A Nagy Elefántszámlálás nevű programot megvalósító szervezet jelentése szerint az elefántok száma 30 százalékkal csökkent 2007 és 2014 között Afrikában, ezen belül Zimbabwében 6 százalékkal.

Áprilisban a Bardot Alapítvány elnöke és alapítója már bírálta a Donald Trump által kihirdetett egyik törvényt, amely engedélyezte a vadászatot alaszkai védett rezervátumokban. Bardot az amerikai elnököt Twitter-oldalán megszólítva arra kérte Trumpot, vonja vissza „ezt az abszurd döntését, amely az emberiség természet elleni bűncselekménye”.

„Ismét megvetést tanúsít a természet megóvásával, biológiai sokszínűségének megvédésével szemben”

– írta a színésznő.

Donald Trump ma felfüggesztette az előző napi döntését, hogy engedélyezné leölt elefántok trófeáinak bevitelét. Twitter-bejegyzésben közölte: addig felfüggeszti a döntést, amíg az „összes környezetvédelmi tényt” áttekinti.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top