+ Színház

Zorba, a görög – Egy kis vidámság a hideg, borús estékre!

Van úgy, hogy semmi sem a tervezettek szerint alakul. Így jár Nikos is, az amerikai író, aki Krétára utazik, hogy apja örökségét, a lignitbányát üzemeltesse. Útközben maga mellé fogadja Zorbát…

Néha céltalannak és reménytelennek érezzük a földi létet, nem látjuk az élet értelmét. Ezekben a napokban vagy hónapokban nyújthat vigaszt a Zorba, a görög című színdarab a Spirit Színházban.

Több mint félévszázados már a legendás Zorba, a görög c. film, amelyben Anthony Quinn megtanította Alan Batesnek a pozitív gondolkodás alapjait. Mindig érdemes elővenni, ha egy kicsit fókuszt vesztünk az élet forgatagában. A mű magában hordozza az önfejlesztő könyvek hatását, azok giccses felhangja nélkül. Ezt a mindent elsöprő életigenlést kapjuk vissza a Spirit Színház Zorba című előadásán is. A főbb szerepekben Nagyváradi Erzsébetet, Papadimitriu Athinát és ifj.Jászai Lászlót láthatjuk.

Van úgy, hogy semmi sem a tervezettek szerint alakul. Így jár Nikos is, az amerikai író, aki Krétára utazik, hogy apja örökségét, a lignitbányát üzemeltesse. Útközben maga mellé fogadja Zorbát, az öntörvényű görögöt, aki mindenesként segít neki. Nikos angol hidegvérűsége nem is állhatna messzebb Zorba szabad és pozitív attitűdjétől.

Nikos számára Görögország nem hoz szerencsét: először a bánya omlik be, majd fakitermelő vállalkozása is bedől. A rönkfa szállítására a hegyoldalba épített drótpálya mindenestül összeomlik, maga alá temetve az író összes megtakarított pénzét…És mindezek ellenére vagy pont ezért kapja Nikos a legnagyobb tanítást Zorbától: történjék bármi, mindig az élet napos oldalát kell nézni! A mindennapos rutin mellett sosem szabad elfelejteni, amiért valójában élünk: azért, hogy élvezzük az életet!

Az előadást az alábbi időpontokban nézheted meg:

2017 november 18. (szombat) 19:00

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top