+ Képzőművészet

Dokumentumfilm a fényfestés csodálatos világáról

A 2016-ban forgatott Fényévek című dokumentumfilm sajátos módon, művészettörténészek és elhivatott alkotók szemszögéből mutatja be e progresszív műfajt.

Kevesen tudják, hogy a fényművészet megteremtésében, innovatív technikáinak fejlesztésében Magyarország és a hazai alkotóközösségek a nemzetközi élvonalban jártak és járnak évtizedek óta Kepes György, Moholy-Nagy László és Nicolas Schöffer hagyatékának örököseiként. 

A 2016-ban forgatott Fényévek című dokumentumfilm sajátos módon, művészettörténészek és elhivatott alkotók szemszögéből mutatja be e progresszív műfajt, teret adva az új digitális technológiák kínálta kísérletezésre nyitott generáció művészeti ízlésének exponálására.

A pécsi Zsolnay Fényfesztivál után Budapesten először a Trafóklubban láthatja a nagyközönség a filmet, melyet képzőművészekkel, fényfestőkkel, 3D és digitális művészekkel, média designerekkel, VJ-kel, valamint tudomány- és művészettörténészekkel készített rövid portréinterjúk tesznek személyes kordokumentummá. A vetítés után személyesen is megismerkedhetünk az alkotókkal, a filmben megszólaló szereplők alkotásaiból pedig egyestés kiállítás is nyílik.

Meghívott résztvevők: KOSZTOLNI Ildikó, MEDGYESI Gabriella, SZTOJÁNOVICS Andrea, CSISZÁR Mátyás

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top