+ Színház

Equus – megdöbbentő előadás a Spirit Színházban

Azt sem mondhatnánk szokványosnak, hogy a nézők egymással szemben ülnek – látni minden gondolatot a másik szemében. Peter Shaffer művét nem is lehetne jobb környezetben megrendezni, hiszen az intimitás a mondanivaló magja.

Peter Shaffer művét nem először mutatják be Magyarországon. Játszották a Győri Nemzeti Színházban, a Tháliában, de bemutatta a Pannon Várszínház is. A Spirit Színházra idén „került sor”, ugyanis Czeizel Gábor rendezésében, Varga Ádám és Perjés János főszerepében 2017 nyarán itt is színpadra állították a darabot.

A 17 éves fiú történetét feldolgozó műben talán nem is az a legnagyobb kérdés, hogy hogyan juthat egy kamasz az állatkínzásig, sokkal inkább fontos, hogy milyen szerepe van ebben a szülőknek és a környezetnek.

Equus – karnyújtásnyira mindentől

A Spirit Színház előadásának különlegessége nem csak a bravúros színészi teljesítményekben rejlik. A színház különlegessége, hogy épített színpad helyett mozgatható, a rendező elképzelései szerint alakítható játszótér áll rendelkezésre. A kőszínházakkal ellentétben itt minden mozdulatnak, minden arcrándulásnak jelentősége van, hiszen a nézők karnyújtásnyira ülnek a darab történéseitől. Azt sem mondhatnánk szokványosnak, hogy a nézők egymással szemben ülnek – látni minden gondolatot a másik szemében. Peter Shaffer művét nem is lehetne jobb környezetben megrendezni, hiszen az intimitás a mondanivaló magja.

A főszereplő fiú szerepét Varga Ádám kelti életre, aki a színház beszélgetős csatornáján beszélt arról, hogy milyen régóta álomszerep ez számára.

Perjés János, a Spirit Színház színész-igazgatója alakítja Martin Dysart pszichiátert, aki a fiúval macska-egér harcba kezd.

A darabot Czeizel Gábor rendezte, aki a Spinozában is nagysikerű darabokat állít színpadra. Feltűnik még Nagy Enikő, az RTL Klub új sorozatának, az Oltári csajok telenovellának szereplője, és – ahogy a valóságban is – oldalán Jantyik Csaba, így alakítva hitelesen a szülőket.

Tovább a darab színházi adatlapjára »

Következő időpont az előadásra: 2017. november 14. 19:00

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top