+ Film

Közönségdíjat nyert Chicagóban a Törőcsik Mari főszereplésével készült film

A családtörténet érzékenyen beszél a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.

Mészáros Márta filmje, az Aurora Borealis – Északi fény lett a közönségszavazatok alapján a legjobb külföldi film az 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon, amely idén több mint 150 alkotást vonultatott fel.

Az 1964-ben alapított chicagói fesztivál az Egyesült Államok legrégebbi és legfontosabb filmes eseményeinek egyike. Az első amerikai mustra volt, amelyen a FIPRESCI (Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége) zsűrit alakított. A nagyszabású kéthetes filmünnepre idén 35 országból 231 alkotó érkezett, a díszvendégek között volt Jane Fonda, Patrick Stewart és Vanessa Redgrave is.

Az Aurora Borealis a nemzetközileg is elismert, Kossuth-, Balázs Béla- és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező, Mészáros Márta 26. alkotása, amely Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska főszereplésével készült a Filmteam gyártásában, a Filmalap támogatásával. A családtörténet érzékenyen beszél a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.

Az Aurora Borealis Magyarországon is nagy siker, tíz nap alatt több mint 24 ezren váltottak rá jegyet – olvasható a közleményben.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Márta szerint:

    Mítoszvadász! 1. Látta Ön egyáltalán a filmet? Semmi köze sincs a holokauszthoz ugyanis. 2. A filmek (színdarabok/irodalmi művek..) vajon nem a ‘közönség’ számára készülnek? Mert ha igen, nyilván számíthat a véleményü-n-k. 3. Meglehetős arrogancia szánalmasnak titulálni en bloc a magyar színészeket. A ‘periférikus baromfiudvar’ pedig kifejezetten sértő. 4. Üres sznobéria, kicsinyes rosszindulat sugárzik minden szavából. Vajon miért?? És most jobban érzi magát egy kis fröcsögés után?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top