+ Fotó

Felértékelődött Burger Barna Cseh Tamást indiánként ábrázoló fotója egy árverésen

A legmagasabb leütési árat a fotók közül Tóth György Érzelmi állapot című aktsorozata és André Kertész From My Window sorozatának egyik darabja érte el az árverésen.

Sikeresen zárult a BÁV első óra- és fotóaukciója: a legmagasabb leütési árat az órák közül egy Breitling Bentley karóra, a fotók közül pedig Tóth György Érzelmi állapot című aktsorozata és André Kertész From My Window sorozatának egyik darabja érte el a MOM Kulturális Központban tartott árverésen.

A BÁV csütörtöki közleménye szerint az október 31-én megrendezett aukción a svájci precizitást és az angol eleganciát ötvöző Breitling Bentley karóra csaknem 3,2 millió forintért kelt el, míg Tóth György Érzelmi állapot című aktsorozatáért 676 ezer forintot adtak, és ugyanennyiért ütötték le André Kertész From My Window sorozatának egyik darabját is.

A óraárverés anyaga 130 tételben a legnagyobb neveket vonultatta fel a luxus modellektől az igényes, de kedvező árú órákon keresztül a gyűjtői darabokig. A legkeresettebb márka az Omega volt. A Professional sorozat darabjaira licitáltak a legtöbben, ezek jellemzően 400-500 ezer forintért keltek el. Népszerűek voltak a Tag Heuer órái is, a legendás Monaco Steve McQueen karórát 676 ezer, a Valory Real Madrid óráját 307 ezer forintnál ütötték le.

Nagy érdeklődés mellet keltek el a Breitling férfi és női, valamint a Windrider Lady modelljei is, míg az IWC és a Corum Admiral több is darabja is 1 millió forint fölötti leütéseket hozott. A főként befektetési célból vásárolt luxus márkák közül a Parmigiani Fleurier 1 millió 840 ezerért, az Audemars Piguet 2 millióért, míg a Rolex Sea-Dwellere 2 millió 800 forintért kelt el.

A női óráknál a Chopard hódított, itt a legmagasabb eladási ár 922 ezer forint volt. Az aukció legnagyobb licitharcát egy különleges art deco női kvarcóra hozta: a Frederique Constant 102 briliánssal díszített modellje végül 418 ezer forintért talált gazdára. A gyűjtői tételek közül az A. Lange & Söhne arany zsebórája 984 ezer, a Patek Philippe frakkórája 1,1 millió forintot ért el.

A fotóaukció 83 magyar fotográfus 200 alkotását vonultatta fel. A kortárs fotósok közül Burger Barna alkotásai voltak a legnépszerűbbek, híres, Cseh Tamást indiánként ábrázoló képe 221 ezer forintért cserélt gazdát. Nagy volt az érdeklődés Módos Gábor művészi aktjaira is, amelyek közül a Szépségeket 270 ezer forintnál ütötték le. Tóth István fotója, a Nehéz út és Török László A család című képe is 393 ezer forintért cserélt gazdát. Az árverés egyik legfiatalabb alkotója, Gordon Eszter budapesti rakpartot ábrázoló képe 418 ezer forintot ért.

Az aukción a legnépszerűbbek a külföldön híressé vált magyar fotográfusok alkotásai voltak: Nicky Almásy épületfotói 200 ezer forint, Lucien Hervé alkotásait 200-300 ezer, Francis Haar fotói 300-400 ezer forint környékén keltek el. A közelmúltban elhunyt, Ata Kandó dél-amerikai indiánokról készült két fotójáért, illetve a világ legjobb gyerekfotósának tartott Suzanne Szász képeiért is 369 ezer forintot fizettek, míg André Kertész Kálvin tere 418 ezer forintért kelt el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top