+ Irodalom

A Vezúv mellett is megemlékeznek Szabó Magda születésének 100. évfordulójáról

Kevés magyar író kapott akkora publicitást az országban, mint ő. 2005-ben az Einaudi Kiadó által megjelentetett Az ajtó című könyve elnyerte (Dél-Olaszország legtekintélyesebb irodalmi elismerésének számító) Mondello-díjat.

2017. november 1-jén, szerdán Nápolyban a Cinema Hart (Via Crispi, 33) moziteremben 18.00 órakor kerül megrendezésre A barátság tányérja. Egy nap Nápolyban Szabó Magdával (Il piatto dell”amicizia. Una giornata a Napoli con Magda Szabó) című Szabó Magda kerekasztal-beszélgetés, emlékest.

A kerekasztal-beszélgetésen Antonella Cilento, neves olasz kortárs írónő; Vera Gheno, Szabó Magda egyik legismertebb olasz fordítója; Puskás István, a Római Magyar Akadémia igazgatója valamint Szilágyi Mónika, a milánói Edizioni Anfora könyviadó vezetője felevelenítik az Olaszországban mára best sellerré vált írónő munkásságát. Kevés magyar író kapott akkora publicitást az országban, mint ő. 2005-ben az Einaudi Kiadó által megjelentetett Az ajtó című könyve elnyerte (Dél-Olaszország legtekintélyesebb irodalmi elismerésének számító) Mondello-díjat. 2010-ben az Unità napilap a legjobb külföldi regénynek választotta az Edizioni Anfora kiadásában megjelent Für Elise kötetet.

A beszélgetést követően Cecilia Lupoli és Ímma Villa színművészek részletek olvasnak fel Szabó Magda műveiből.

Az est 20.00 órakor, Szabó István, Oscar díjas rendező 2012-ben készült Ajtó című filmjének a levetítésével ér véget. Az alkotás Szabó Magda azonos című regényének adaptációja.

Az emlékest az írónő születésének (1917-2007) 100. évfordulója alkalmából a Lalineascritta társaság, az Edizioni Anfora könyvkiadó valamint a Római Magyar Akadémia szervezésében kerül megrendezésre.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top