+ Ajánló

Marie Curie Budapesten

Marie Curie tudományos tevékenysége mellett szerelmei is szóba kerülnek október 26-án, a Francia Intézetben. Irène Frain könyve és Marie Noelle filmje.

Marie Curie médiabotrány áldozatává vált: Pierre Curie halála után néhány évvel Marie és Pierre volt tanítványa, Paul Langevin, egymásba szeret. A romantikus és izgalmas történetet bemutató regényes életrajz rendőrségi és sajtóarchívumok dokumentumai és Marie laboratóriumi jegyzőkönyv pontosságával vezetett háztartási naplója alapján íródott. A botránysajtó mai módszerei már akkor is működtek, paparazzókkal, követéssel és magánéleti titkok ellopásával együtt.

Irène Frain történész Marie Curie szerelmei című regénye kapcsán Kamarás Katalin fizikusprofesszorral (Wigner Fizikai Kutatóközpont) Horváth Balázs, a Typotex Kiadó főszerkesztője beszélget a kutatónők múltjáról és mai életéről 17:15-től.

A könyv a negyed hatkor kezdődő bemutató idején 30% kedvezménnyel kapható.

Filmvetítés: 18:00, 1. emelet, Nagyterem

Marie Curie, francia–lengyel–német film, rendezte Marie Noelle, 2016

Filmvetítés: 18:00, 1. emelet, Nagyterem

A a Nők a tudományban: oktatás, kutatás, üzlet című mindenki számára nyitott konferencia (október 27. 9:00–16:30, Magyar Tudományos Akadémia, Budapest V. kerület, Széchényi István tér 9.) előestéjén egyetlen alkalommal lesz látható az életrajzi film. A filmet francia nyelven, angol felirattal, magyar szinkrontolmácsolással vetítik.

A filmvetítésre való belépést csak a könyvbemutató résztvevői számára tudjuk biztosítani. Előzetes regisztráció, korlátozott számban:https://www.typotex.hu/rendezvenyek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top