+ Film

Európai Független Filmdíjat nyert Deák Júlia kisfilmje

A filmet, amely a Svájci Nemzetközi Filmfesztivál díját is elnyerte, eddig kilenc fesztiválon mutatták be a világ különböző országaiban.

Deák Júlia kisfilmje, az Azonosítás megnyerte az Európai Független Filmdíj Legjobb Rövidfilm kategóriájának Platina díját.

Második alklommal rendezték meg az Európai Független Filmdíj (EIFA) online fesztiválját, amelyen több kategóriában gyémánt-, platina-, arany-, ezüst- és bronzdíjakat osztottak ki.

Deák Júlia Azonosítás című alkotása mellett a rövidfilmek között ugyancsak platinadíjat kapott David M. Raynor rendező We Need To Talk című kisfilmje. A kategória gyémántfokozatát Roger A. Scheck rendező Sprinkles, valamint Ric Sechrest színész-rendező The Ruins című filmje vitte haza.

A fesztivál legjobb filmjének járó díjat Katerina Philippou-Curtis Marriage (Házasság) címjű alkotása érdemelte ki.

Deák Júlia filmje a 17 éves Meggie-ről szól, aki egy 1944-es halálmenet helyszínét próbálja megtalálni Budapesten. A filmet, amely a Svájci Nemzetközi Filmfesztivál díját is elnyerte, eddig kilenc fesztiválon mutatták be a világ különböző országaiban.

Az EIFA (Európai Független Filmdíj) éves díjátadó verseny célja a független filmek világszerte történő megünneplése. A díjakat egy tizenöt tagú, nemzetközi szakemberekből álló zsűri ítéli oda.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top