+ művészet & politika

Már több mint 4 ezren aláírták Alinda, Hajós András és Gundel Takács petícióját

A migráns gyerekek táboroztatása elleni öcsényi tüntetés, a miniszterelnök véleménye, egyáltalán a közbeszéd hazai állapota arra késztette a kulturális közélet szereplőit, hogy petíciót tegyenek közzé.

A migráns gyerekek táboroztatása elleni öcsényi tüntetés, a miniszterelnök véleménye, egyáltalán a közbeszéd hazai állapota arra késztette a kulturális közélet szereplőit, hogy petíciót tegyenek közzé:

Mindannyiunk közös érdeke, hogy megvédjük hazánkat, hogy a határainkat ellenőrizzük, hogy tudjuk, kik jönnek hozzánk, kikkel osztjuk meg az életünket. Ugyanígy közös érdekünk, hogy megvédjük az emberséges társadalom határait. Az elmúlt napokban ezt az intézményt érte olyan támadás, amely ellenreakció nélkül önpusztító folyamatok sorát eredményezheti.

A teljes petíciót itt olvashatod el.

5 hozzászólás

5 Comments

 1. Sz.

  2017-10-08 - 12:55

  Nagy ellentmondás van ebben a petícióban!

 2. Bácskay Antal

  2017-10-08 - 13:57

  Nem tudom, mit szóltak volna a magyarok 1956-ban, ha Ausztriában is így fogadták volna őket. Pedig akkor válogatás nélkül kerültek különböző táborokba, köztük sok börtönből szabadult köztörvényes is. Azzal egyetértek, hogy előzetesen szűrni kell a menekülteket, aki nem esik át a vizsgálaton, azokat vissza kell küldeni. De aki megfelel, azzal normálisan kell bánni.

  • Levi

   2017-10-08 - 19:00

   A magyarok,az európai kultúrkörhöz tartoznak.

   • Bácskay Antal

    2017-10-08 - 19:29

    Ezzel egyetértek, de más kultúráját is tisztelni kell.

  • Viktor Vojtek

   2017-10-10 - 14:10

   Akkor vissza is lehet küldeni mindenkit, mert az uniós törvény szerint, az számít menekültnek, aki fegyveres konfliktus miatt kénytelen hazáját elhagyni, és megérkezik az első biztonságos országba.
   Nem az aki utána még 5000 km-t utazik?
   Aki pedig tisztességes bevándorló, és fel tud valamit mutatni, dolgozni akar és beilleszkedni, és még végzettsége is van, azt meg eddig is befogadtuk.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top