Már több mint 4 ezren aláírták Alinda, Hajós András és Gundel Takács petícióját

Hajos-Andras alinda gundel

A migráns gyerekek táboroztatása elleni öcsényi tüntetés, a miniszterelnök véleménye, egyáltalán a közbeszéd hazai állapota arra késztette a kulturális közélet szereplőit, hogy petíciót tegyenek közzé:

Mindannyiunk közös érdeke, hogy megvédjük hazánkat, hogy a határainkat ellenőrizzük, hogy tudjuk, kik jönnek hozzánk, kikkel osztjuk meg az életünket. Ugyanígy közös érdekünk, hogy megvédjük az emberséges társadalom határait. Az elmúlt napokban ezt az intézményt érte olyan támadás, amely ellenreakció nélkül önpusztító folyamatok sorát eredményezheti.

A teljes petíciót itt olvashatod el.


 • Sz.

  Nagy ellentmondás van ebben a petícióban!

 • Bácskay Antal

  Nem tudom, mit szóltak volna a magyarok 1956-ban, ha Ausztriában is így fogadták volna őket. Pedig akkor válogatás nélkül kerültek különböző táborokba, köztük sok börtönből szabadult köztörvényes is. Azzal egyetértek, hogy előzetesen szűrni kell a menekülteket, aki nem esik át a vizsgálaton, azokat vissza kell küldeni. De aki megfelel, azzal normálisan kell bánni.

  • Levi

   A magyarok,az európai kultúrkörhöz tartoznak.

   • Bácskay Antal

    Ezzel egyetértek, de más kultúráját is tisztelni kell.

  • Viktor Vojtek

   Akkor vissza is lehet küldeni mindenkit, mert az uniós törvény szerint, az számít menekültnek, aki fegyveres konfliktus miatt kénytelen hazáját elhagyni, és megérkezik az első biztonságos országba.
   Nem az aki utána még 5000 km-t utazik😡
   Aki pedig tisztességes bevándorló, és fel tud valamit mutatni, dolgozni akar és beilleszkedni, és még végzettsége is van, azt meg eddig is befogadtuk.