+ Irodalom

3,5 milliós könyvtárbővítési pályázatot írt ki a Tinta Könyvkiadó

A pályázat célja a magyar könyvtárak ellátása a magyar nyelv korszerű szótáraival és nyelvészeti szakkönyveivel.

A TINTA Könyvkiadó 3,5 millió forint keretösszeggel kiírta a Wekerle Sándor Könyvtárbővítési pályázatot. A pályázaton közoktatási intézmények és könyvtárak vehetnek részt.

Kiss Gábor, a TINTA Könyvkiadó igazgatója elmondta, a pályázat célja a magyar könyvtárak ellátása a magyar nyelv korszerű szótáraival és nyelvészeti szakkönyveivel. Egy reprezentatív felmérés eredménye azt mutatja, hogy a hazai könyvtárak túlnyomó részében sajnálatos módon csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók. Ezek a régi, korszerűtlen szótárak nem tükrözik szókincsében gyorsan változó nyelvünk mai állapotát, alkalmatlanok az anyanyelvi kompetencia hatékony fejlesztésére. A TINTA Könyvkiadó, mint a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója, átérezve felelősségét pályázatot ír ki, hogy a magyar könyvtárakban és a közoktatásban széles körben elérhetőek legyenek a magyar nyelv mai állapotát leíró új szótárak. A TINTA Könyvkiadó szótárai közül többet a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága Kiváló Magyar Szótár díjjal tüntetett ki.

A TINTA Könyvkiadó Wekerle Sándor Könyvtárbővítési pályázatra 2017. október 9. és november 10. között folyamatosan nyújthatók be a pályázatok.

A Pályázati felhívás és a Pályázati Adatlap letölthető a TINTA Könyvkiadó honlapjáról.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top