+ Zene

Eötvös Péter kedvéért kiürítették Londonban a nézőteret

A londoni Hackney Empire-ben lezajlott vendégjátékon Eötvös Péter vezényelte a Pannon Filharmonikusok élén a két egyfelvonásost. Az ismert zeneszerző karmesterként is gyakran lép pódiumra. A mostani produkcióval rendkívül elégedett volt.

A londoni Hackney Empire-ben szeptember 19-én lezajlott vendégjátékon Eötvös Péter vezényelte a Pannon Filharmonikusok élén a két egyfelvonásost. Az ismert zeneszerző karmesterként is gyakran lép pódiumra. A mostani produkcióval rendkívül elégedett volt. A Hackney Empie Színház azért hívta meg a két operát, mert 2016-ban az Eötvös mű kapta az Armel Opera Festival Legjobb Előadás Díját (Best Production) a rangos nemzetközi zsűritől.

– Kiváló volt az előadás! – mondja Eötvös Péter. A zenekar kitűnő volt! Most csak egyszer tudtunk próbálni, de hibátlanul játszottak! Közeli személyes kapcsolatot sikerült kialakítani velük. Én minden zenekari tagot kollégának tekintek, nem úgy fogom föl, hogy én vezénylem őket, hanem, hogy együtt muzsikálunk. Ezt a színházat is nagyon szeretem. Ez egy befogadószínház, sokféle műfajt játszanak benne. Amikor egy éve, az előzetes megbeszélésen fölvetettem, hogy a zenekari árok kicsi lesz a két mű hatalmas apparátusának, Clarie Middleton igazgató-asszony nyomban azt mondta: semmi probléma, kiürítjük a földszintet! Nagyszerű, de akkor hol fognak ülni a nézők? – kérdeztem erre. Ó, van három emelet, azon elfér 1200 ember, mondta mosolyogva. Ennek az eredménye egy csodálatos akusztika lett. Minden zenésznek bőven volt helye, s azáltal, hogy a közönség fölöttünk ült, a színpadról az énekhangokat is csodálatosan tisztán hallották. Minden csenget-bongott. Nagyon szeretem a két fiatal énekest, akik az én művemet énekelték-játszották. Alföldi Robi is ragyogott a boldogságtól, mert nem felejtették el egyetlen instrukcióját sem. A Kékszakállúra eredetileg tervezett Szemerédy Károly sajnos kórházba került. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy épp Londonban volt Szabó Bálint, aki jól tudja a szerepet, többször énekelte már velem is. Mostanában a Covent Gardenben lép föl, de aznap hál Istennek nem volt előadása. Robi rendezését nagyon szeretem. Ez egy tiszta, modern rendezés. Minden a legjobban alakult.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top