+ Film

A Károly-hídról zuhant a folyóba színészlegenda

Szokása volt, hogy minden új filmje forgatása előtt sétált egyet a Károly-hídon, és ha lehetett, egy-két percre a híd kőkorlátjára is felmászott. Elképzelhető, hogy szombaton is ezt tette.

Meghalt Jan Tríska neves cseh színész, aki számos amerikai filmben is szerepelt. A nyolcvanéves művész hétfőn kórházban halt meg, miután új filmje forgatása előtt a Károly-hídról beesett a Moldvába és súlyos sérüléseket szenvedett – közölték hétfőn Prágában.

A rendőrség vizsgálja az ügyet, a híd kameráinak felvételeit, de az az általános vélemény, hogy Jan Tríska véletlen baleset következtében esett a folyóba.

Jirí Mádl, Tríska színész barátja újságíróknak elmondta: Jan Trískának szokása volt, hogy minden új filmje forgatása előtt sétált egyet a Károly-hídon, és ha lehetett, egy-két percre a híd kőkorlátjára is felmászott. Mádl valószínűsíti, hogy Tríska szombaton is ezt tette, és így történhetett meg, hogy beleesett a Moldvába.

A Zdenek Sverák rendezte Na strese (A tetőn) című film forgatásának megkezdését a tragédia miatt elhalasztották. Az alkotásban a főszerepet játszotta volna Jan Tríska, aki Sverák Obecní skola című filmjében szerzett hírnevet magának.

Jan Tríska 1977-ben aláírta a Charta 77 emberi jogi mozgalom felhívását, majd az Egyesült Államokba emigrált. Václav Havel volt csehszlovák és cseh államfő közeli barátja volt, és a rendszerváltás után gyakran látogatott Csehországba, ahol újra színdarabokban és filmekben kapott szerepet.

Az Egyesült Államokban 44 filmben szerepelt, egyebek között a Ragtime és a Larry Flynt, a provokátor című filmekben is játszott.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top