+ Zene

Zenészbarátok segítik a költséges gyógykezelésre váró dobost

A koncertbelépő teljes egészében adomány Magyar Péter dobos támogatására.

Keresés a weben

Talpra Magyar (Péter)! címmel jótékonysági estet rendeznek szeptember 28-án a fővárosi Gödör Klubban a hazai underground színtér ismert zenésze, Magyar Péter dobos megsegítésére.

Magyar Péter (Európa Kiadó, URH, Trabant, Orkesztra Luna, Szemző Tibor és a Gordiuszi Csomó, Sziámi, Balaton, Müller Péter Sziámi AndFriends) hosszú, költséges, viszontagságos, de reménykeltő gyógykezelésnek néz elébe a közeljövőben. Ez az este azért jött létre a Gödör Klubban, hogy összefogással segítsék az ehhez szükséges pénz összegyűjtésében és kicsit könnyebbé tegyék az életét.

A szeptember 28-i koncert fellépői között lesz mások mellett a Balaton, a Müller Péter Sziámi AndFriends, Menyhárt Jenő, Másik János, Kamondy Ágnes és az Orkesztra Luna, Bárdos Deák Ági és Farkas Zoltán, Kenderesi Gabi, a Halk zenekar, az ef Zámbó Happay Dead Band, a Flash, a Lopunk, Erdős Virág, Hegyi Zoltán és barátai (Sexepil), a Lidérc, Szemző Tibor, valamint a Malacka és a Tahó.

A belépő teljes egészében adomány Magyar Péter támogatására.

Magyar Péter 1982-ben, a néhány hónap után távozott Salamon András helyére került a Menyhárt Jenő által alapított Európa Kiadóba, és megszakításokkal mintegy negyedszázadon át, egészen 2010-ig volt tag, a csapat kilenc lemezén működött közre. Tavaly szólólemezzel jelentkezett Magyar Péter Archív néven, Csörömpölést vállalok címmel. A rockos, dzsesszes és kísérleti felvételek többsége instrumentális.

Nem popzenét csináltam. Az elnevezés arra utal, hogy nagyrészt archív felvételek kerültek a CD-re, másrészt le vagyok íródva, és nem vagyok már mai gyerek

– mondta a zenész tavaly decemberben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top
rész elé elég egyszer beilleszteni oldalanként -->