+ Irodalom

Szabó Magda emlékkiállítás nyílt

Szabó Magda Debrecen meghatározó értéke, kapocs Magyarország és Európa irodalmához.

Szabó Magda születésének közelgő századik évfordulója alkalmából emlékkiállítást nyitottak meg szerdán Debrecenben, a Méliusz Juhász Péter megyei könyvtárban.

Az emlékkiállítással megkezdődött az a több hetes programsorozat, amellyel a város köszönti nagy szülöttjét, díszpolgárát, a Tiszántúli Református Egyházkerület egykori főgondnokát.

Ebből az alkalomból hagyományteremtő szándékkal színházi fesztivált rendeznek, a város főterén pedig felavatják Szabó Magda egész alakos szobrát.

Szabó Magda Debrecen meghatározó értéke, kapocs Magyarország és Európa irodalmához.

Jablonczay Tímea, a kiállítás kurátora, a Zsigmond Király Egyetem főiskolai docense szakmai megnyitójában köszönetet mondott az ötletgazda Móra kiadónak a vándorkiállítás összeállításáért, amely az elkövetkező hónapokban egész Magyarországot, sőt a határon túli területeket is bejárja.

Az emlékkiállítás Szabó Magda életművének gyermek- és ifjúsági regényeit jeleníti meg fotók, szöveges tájékoztatók és könyvborítók segítségével, de láthatóak például a Tündér Lala bábfigurái, amelyeket a debreceni Vojtina bábszínház adott kölcsön, de az Abigél televíziós feldolgozásából is kaphatnak ízelítőt a látogatók az október 14-ig megtekinthető tárlaton.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top