+ Média

Eltávolítják az 56-osok teréről a gumibotos időhurokba került Orbán Viktort

évek óta várnak egy olyan perre, ügyre, amiben az eredeti képet átdolgozó véleménynyilvánítási (alap)jogával szemben a kép szerzője nem tudná érvényesíteni az engedélyezési jogát,

Az ARC Facebook oldalán jelentette be, hogy átragasztják Peták Dénes Időhurok című plakátját, ami az általuk meghirdetett fotópályázaton elért első helyezés után került az 56-osok terére.

A plakáton az 1988-as Orbán Viktor nyakához tart gumibotot két idősebb, mai Orbán Viktor.

 A plakát készítője nem kért engedélyt az eredeti kép készítőjétől, és úgy montázsolta a rendőrök fejére a miniszterelnök fotóját.

Az ARC-nál úgy vélik, hogy egy ilyen átdolgozás belefér a véleménynyilvánítás jogába, ám az esetleges perköltséget nem kockáztatják.

Peták Dénes, Időhurok című, kiállított képét az általa felhasznált fotó szerzőjének kérésére, felszólítására és a szerzői jogról szóló törvény alapján holnap felül kell ragasszuk a Vigyázat, civilek! 17. ARC közérzeti kiállításon – írják a bejegyzésben.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. SI-LA-GI szerint:

    Egyrészt sehol senki nem említi az eredeti fotó szerzőjét és senki nem kérdezte meg véleményét, ellenkezésének okát.
    Másrészről ez a fotó tartalmilag annyira megváltoztatta a kép eredeti jelentését hogy ezzel szemben nem támasztható szerzői jogvédelmei kérés.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top