+ Film

Kukkants bele a legújabb Mészáros Márta-filmbe!

A film főszereplői Törőcsik Franciska, Törőcsik Mari és Tóth Ildikó, a mellékszerepben pedig olyan színészek láthatók, mint Leslaw Zurek, Ewa Telega, Antonio de la Torre, Hary Prinz, Wunderlich József, Cserhalmi György, Fekete Ernő, Bereczki Zoltán, Monori Lili és Czinkóczi Zsuzsa.

Elkészült Mészáros Márta legújabb, Aurora Borealis – Északi fény című filmjének első előzetese. A két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja – adja hrül a kulter.hu

A filmben a Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan.

Az egyre szenvedélyesebb kutatás  az ’50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert.

A film szokatlan szituációk megidézésével, női érzékenységgel beszél az identitásválságból adódó drámáról, a széttöredezett Európa háborúi okozta, soha nem gyógyuló sebekről, az elmúlásról, valamint a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.

Az Aurora Borealis – Északi fény a nemzetközileg is elismert, Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas, Cannes-i Nagydíjas és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező Mészáros Márta 26. alkotása.

Miért örül Mészáros Márta a filmcenzúrának?

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top