+ Film

A Dargay Attila-díj várományosai

A fesztiválon ezentúl nincs külön animációs versenykategória, az animációk a rövidfilmes blokkokban és a CineNewWave szekcióban szerepelnek. Ez azt jelenti, hogy sokkal kevesebb animáció lesz a fesztiválon a korábbi évekhez képest.

A hazai és nemzetközi animációs rövidfilmek eddig egy külön animációs kategóriában versenyeztek a CineFesten, ahol a nemzetközi zsűri Dargay Attila-díjjal jutalmazta az általuk legjobbnak ítélt alkotást (a korábbi nyertesek itt találhatók). Az idei évtől kezdve viszont a Dargay Attila-díjat a legígéretesebb fiatal magyar animációs filmes kaphatja. Az 1 millió forintos díjról, melyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ajánlott fel, Henrik Irén, Dargay Attila özvegye, Fülöp József, a MOME rektora és M Tóth Géza, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora döntenek – adja hírül a Dot and Line blog.

A díjat szeptember 16-án, a CineFest díjátadóján adják át a háromtagú zsűri által legjobbnak ítélt nevezőnek. A 30 évnél fiatalabb alkotók animációi közül hatot választott ki a zsűri a versenybe.

Íme filmek

Bakos Barbara: Hölgy hosszú hajjal >

 

Hegyi Olivér: Tiszta szívvel >

 

 

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top