+ Irodalom

Kálnay Adél nyerte a Salvatore Quasimodo költőverseny fődíját

A költő Ami marad című versét díjazták, a különdíjat Zsávolya Zoltánnak ítélték oda John Keats Rómába indul című művéért.

Kálnay Adél kapta Ami marad című verséért az idei Salvatore Quasimodo nemzetközi költőverseny fődíját, a különdíjat pedig Zsávolya Zoltánnak ítélték oda John Keats Rómába indul című művéért.

Idén kétszáz pályázó négyszáz verssel nevezett a versenyre. Cserép László, a Salvatore Quasimodo Alapítvány titkára szombaton az MTI-nek elmondta, hogy a 25. alkalommal megrendezett nemzetközi költőversenyen a zsűri Tolnai Ottónak életműdíjat adományozott, Nádasdy Ádám pedig nemzetközi életműdíjat vehetett át.

A verseny fődíjának számító Salvatore Quasimodo-emlékdíj és a különdíj mellett kilenc költőt elismerő oklevéllel jutalmazott a zsűri – ismertette.

A Balaton értékeinek, sajátosságainak és gondjainak méltó irodalmi bemutatását szolgáló Bertha Bulcsu-emlékdíjat is pénteken adták át. A meghívásos pályázatra ezúttal Bakonyi Zoltántól, Lőrincz Sándortól és Bíró Gergelytől várt a zsűri publicisztikát vagy irodalmi riportot, és mindhárman megkapták a Bertha Bulcsu-emlékdíjat – közölte Cserép László.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top