+ Irodalom

A nyelvet mindennap bele kell dugni a pénzt tojó seggbe

Nincs gender, nincs multikulti, nincs liberalizmus, nincs szolidaritás – most ez a szocialista realizmus, az árja irodalom.

Ritkán történik meg azonban, hogy a politikai ideológia a hátára kap egy-egy ilyen bosszúszomjas tömeget; de persze ez sem analógia nélküli, a huszadik században például minimum kétszer megtörtént. Egyszer nácinak, másszor meg komcsinak kellett lenni hozzá, hogy a dilettánsok a centrumban érezhessék magukat – írja Péterfy Gergely  a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. ( KMTG) Előretolt Helyőrség Íróakadémiájának minden hasonló intézménnyel szembeni kivételezett helyzetéről, a közreműködésre felkért írók cinikus hozzáállásáról. 

Aztán, ahogy ez lenni szokott, néhány évig dől az állami médiumokból a náci vagy komcsi szenny, aztán lassan elválik a szar a májtól. A dilettánsokból sosem lesznek profik, az irodalom kiveti magából az értéktelent, akárhogy próbálják is az olvasóra, az egyetemekre vagy a külföldi kiadókra tukmálni. Az ásítás nagy úr.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. drnemoda szerint:

    A végén (azaz mára) már élvezik is a dolgot azzal a nyelvvel. Az is aki kapja, meg az is aki adja ! Kialakult a szimbiózis. És a földfelszínen bizonyos találékonyság is megfigyelhető már.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top