+ Ajánló

Budapestre érkezik Popovics, a politikusok rémálma

Ha létezik olyan technika, amivel megbuktatható egy hazug kormányzat, akkor azt Szrgya Popovics ismeri. Miért jön Pestre az erőszakmentes forradalmak tanácsadója? Na, vajon?

A hatalom, mely uralni és nem szolgálni akarja egy ország lakosságát, bármennyire is magabiztosnak mutatkozik, szükségszerűen fél az alulról jövő, kormánybuktatást célzó kezdeményezésektől.

Az Útmutató a forradalomhoz című könyv ajánlásában a világ bajkeverői közé sorolja magát a szerző, Szrgya Popovics. Véleményével sokan egyetértenek, ezért már számos országból kitiltották, és titkosrendőrségek tucatjai figyelik. Magyarországra szerencsére még jöhet! És jön is, hogy olvasóival találkozzon, és beszéljen könyve legfontosabb tanulságáról:

csüggedni tilos, minden hatalom megdönthető, csak jól kell csinálni.

Az Útmutató a forradalomhoz című könyv szerb szerzője – azóta, hogy aktív résztvevője volt Milosevics megbuktatásának – világszerte több kormányzat erőszakmentes megbuktatásában működött közre tanácsadóként. Az, hogy a Göncöl Kiadó tavasszal magyarul is megjelentette Popovics kötetét, már önmagában is bíztató, visszafogott optimizmusra okot adó fejlemény… aminek remélhető következménye volt, hogy a szerző Magyarországra jön. Nem – vagy nem csak – titokban „tanfolyamot tartani”, hanem nyíltan, egy-két könyvbemutatón népszerűsítve a gondolatot, hogy vér és erőszak nélkül, a viccet sem félretéve meg lehet szabadulni a pöffeszkedőktől és kiszolgálóiktól.

Az idei év (társadalmi szempontból) legfontosabb könyvbemutatójára – melyet jó szívvel ajánlunk a demokratáknak és kaján örömmel az autokratáknak is – két alkalom adódik:

– Szeptember 7-én este Papp Réka Kinga beszélget a szerzővel (Helyszín: Agóra, Alkotmány utca, Budapest)

Az esemény facebokk-oldala itt érhető el.

– Szeptember 8-án délután négykor Nagy Attila Tibor faggatja Szrgya Popovicsot az Írók Boltjában (Andrássy út 45.)

Az esemény facebook-oldala itt érhető el.

Ha David Beckhammel akarsz megküzdeni…, nem jó ötlet a focipályára menni. Inkább sakkozzál vele! Abban van esélyed nyerni.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Gere István szerint:

    ….. és Ő, nem amerikai piáros, aki megmondja az ökönek, hogy álljon az eresz alá, mert esik az eső….

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top