+ Média

Fedetlen keblekkel üdvözölte a parlament első plenáris ülésnapját. VIDEO

A Natalija nevű vörös hajú fiatal nő mintegy két percig állt a szobor tetején, majd magától lemászott, a rendőrök pedig őrizetbe vették.

A Femen jogvédő szervezet egyik aktivistája félmeztelenre vetkőzve felmászott kedden a kijevi parlament épülete előtti szoborra, hogy csengettyűvel a kezében és az iskolás lányok egyenruháját jelképező kockás miniszoknyában “köszöntse” az ukrán törvényhozást, mint “a korrupció iskoláját” az őszi ülésszak kezdete alakalmából.

Ukrán hírportálok beszámolói alapján a Natalija nevű vörös hajú fiatal nő mintegy két percig állt a szobor tetején, majd magától lemászott, a rendőrök pedig őrizetbe vették, és a Pecserszk kerületi rendőrőrsre vitték.

A járókelők többen buzdítással és tapssal fogadták a rendhagyó performance-t, amivel a jogvédő az iskolai évnyitók szimbólumát, a csengőt lengetve fedetlen keblekkel üdvözölte a parlament első plenáris ülésnapját.

Az UNIAN ukrán hírügynökség videofelvételt is közzétett az akcióról.

A Femen női jogvédő szervezet 2013 augusztusában – még Viktor Janukovics, a Majdan-tüntetések nyomán hivatalából eltávolított államfő elnöksége alatt – jelentette be, hogy kivonul Ukrajnából az aktivistáit ért sorozatos támadások miatt. Azóta leginkább Nyugat-Európában rendeznek – szokásaikhoz ragaszkodva – félmeztelenre vetkőzve különböző nyilvános akciókat. Kijevben augusztus 23-án mászott fel az eltávolított Lenin-szobor talapzatára egy derékig meztelen Femen-aktivista lány, fején koronával, kezében pedig fáklyával, így jelképezve az amerikai Szabadság-szobrot.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top