+ Képzőművészet

Ingyenes programok a holnap éjjel bezáró Iparművészeti Múzeumban

Az utolsó reggeli nyitáskor a múzeum legkülönbözőbb munkatársainak személyes történetei hangzanak majd el néhány kiemelt jelentőségű tárggyal kapcsolatban, mert bizony nem csak a művészettörténészeknek, hanem a büfésnek, a szervezőknek és a restaurátoroknak is megvannak a saját élményeik a 2006-ban nyílt kiállításhoz kötődően.

Hamarosan kezdődik az Iparművészeti Múzeum évek óta várt rekonstrukciója, az épület már csak ezen a héten látogatható a nagyközönség számára.

A vasárnapi zárórendezvény 24 órán keresztül minden órában újabb programokkal jelentkezik, melyeknek végleges listáját ezúton hozza nyilvánosságra a múzeum. A közönség a FB-eseményben vagy honlapon folyamatosan frissülő lista alapján tájékozhat!

A finisszázs legtöbb programja ingyenesen látogatható, ilyen az animációs fényfestés, mely a múzeum műtárgyaiból közel kétszázat felvillant/felvonultat majd: kétszer 4 órán keresztül lesz megtekinthető az üvegcsarnokban. Az éjszakai múzeumi wellness mozimaratonnal (Éjszaka a múzeumban 1-2-3.), hennázással, homokmandalával, interaktív játékkal, textilfestéssel, Mozart-esttel várja az érdeklődőket, a szintén ingyenes nyitóbuli bejáratánál pedig adományládát helyez el a múzeum, melynek bevételéből reggeli készül a környékbeli hajléktalanok számára. A világzenei program a jól ismert Globe Trekker partysorozat újabb állomásaként jelentkezik a múzeum zárásán. A múzeumrajzoló workshop mellett fotósaink segítenek néhány trükkel, hogy mit érdemes szelfizésnél figyelembe venni egy műemléképületben. A reggeli frissítő jóga és a vasárnapi dizájnpiac szinte egy időben kezdődik, s ezek mellett a múzeum egyes gyűjteményeinek prezentációi is belépőjegy nélkül látogathatók.

A kiállításokba vásárolt belépőjegyek ezen a napon jóval többet érnek: a Gyűjtők és kincsek kiállításban a kurátor fordított tárlatvezetést tervez, s e különleges alkalommal a végén kezdi a tárlat bemutatását. Az utolsó reggeli nyitáskor a múzeum legkülönbözőbb munkatársainak személyes történetei hangzanak majd el néhány kiemelt jelentőségű tárggyal kapcsolatban, mert bizony nem csak a művészettörténészeknek, hanem a büfésnek, a szervezőknek és a restaurátoroknak is megvannak a saját élményeik a 2006-ban nyílt kiállításhoz kötődően. A Színekre hangolva című nagy sikerű kiállításban az installációk tervezéséről mesélünk bennfentes történeteket egy kis rendezői gyorstalpalóval egybekötve. Itt mutatja be az ötvös gyűjtemény főrestaurátora a kiállításban szereplő diplomamunkáját is.

A különleges épületsétákra, raktár- és műhelylátogatásokra a termek szűkös befogadóképessége miatt sajnos csak a szerencsések juthatnak be ezen a napon, de ezekre és a napfelkelte tetőteraszról történő megtekintésére néhány jegy még elcsíphető az imm.jegy.hu oldalon. Késő este a program Bognár Szilvia zenés tárlatvezetésével zárul, az utolsó vendégeket is ő kíséri ki az épületből, melynek bejárata előtt az Estvéli imádsággal zárul a finisszázs programja és a múzeum történetének egy igencsak meghatározó szakasza.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. drnemoda szerint:

    Az estvéli imádság dolgot nem tudom hová tenni – egyébként meg roppantul sajnálom, hogy ez a patinás hely éppen a vallásba belehuzakodott orbán-rezsim idején leheli ki a lelkét ! A kupolájára meg már nem is emlékékszik az, aki ma fiatalkorú !

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top