+ Irodalom

A tanárnő fogadott a gyerekekkel, vesztett, tíz órát töltött az iskola tetején

Miután a tanárnő elvesztette a fogadást a diákjaival szemben, 10 órát töltött az iskola tetején. Abban fogadtak, hogy ha a 301 nebuló egy hónap alatt elolvas 2709 könyvet, vagyis fejenként 9 szépirodalmi művet…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1999.

október, Anglia – Olyan melltartót fejlesztett ki egy fehérneműgyártó cég, amely megvédi a gazdáját. A melltartó támadás esetén szirénázni kezd, köszönhetően a beépített szenzornak, amely a szívdobogás váratlan megváltozását érzékeli. A melltartó több más esetben is bekapcsolta szirénáit, például futás, szex, vagy éppen infarktus esetén, ami tovább növelte különlegességét, hiszen egy szirénázó haldokló vagy a szirénaszóval kísért orgazmus felettébb extrém élmény.

október, Malájzia – Vaskos borítékokat árusított az utcán egy férfi. Az üzlet jól ment, kelendő volt a vaskos boríték, amiért néhány tíz dollárt kért. Azt mondta, a vaskos boríték nem akármilyen boríték, hanem csodatévő. Aki kibírja, hogy három hétig nem bontja fel, jutalmat kap kitartásáért. Ha három hét elteltével feltépi, pénzeső hull a nyakába. Ez így is történt, csak épp vásárlóértéke nem volt a bankóknak, melyeket a kínai gyászszertartások kellékeiként a halott tiszteletére égettek el.

október, Oroszország – Elszaporodtak az illegális parkolók, melyek többnyire egyetlen éjszaka alatt nőttek ki a földből, nem ritkán játszótereket vontak körbe drótkerítéssel. A rendőrök bármikor elvitethették a tilosban parkoló autókat, ezért aztán mindenki parkolni akart. A parkolási díj jól jövedelmezett, az illegális parkolóra kirótt büntetés pedig csak a minimálbér háromszorosa volt.

november, Lengyelország – Javában folyt a gyászszertartás a még nyitott sírnál, amikor a mellette levő hant alól megszólalt egy mobiltelefon hangja. A gyászoló gyülekezet megrémült, egy nő elájult, sokan elfutottak. Akik a helyszínen maradtak, dermedten figyelték, vajon fölveszi-e valaki a készüléket.

november, India – Rábízta kétéves kisfiának őrzését a nőstény majmára egy anyuka. Az állat a lehető leggondosabban bánt a gyerekkel, együtt ettek, aludtak és együtt játszottak. A majom arra is ügyelt, nehogy fölsértse körmével a kisgyereket, ezért kesztyűt húzott.

november, Japán – Tokió előkelő Ginza negyedében azzal kereste a kenyerét egy férfi, hogy ezer jenért három percen át bárki püfölhette. A fej- és fogvédőt viselő férfi a nőknek fél áron kínálta a szolgáltatást. A minap azonban kifogott egy volt profi ökölvívót.

december, Honduras – Miután a tanárnő elvesztette a fogadást a diákjaival szemben, 10 órát töltött az iskola tetején. Abban fogadtak, hogy ha a 301 nebuló egy hónap alatt elolvas 2709 könyvet, vagyis fejenként 9 szépirodalmi művet, akkor tíz órát tölt az iskola tetején. A gyerekek annyira felbuzdultak az ajánlaton, hogy 4050 könyvet olvastak el, és a hitelesség kedvéért még tartalomismertetést is készítettek.

december, Írország – Az idei karácsony könyves bestsellere egy kis fekete könyvecske lett, amelyben három és félezer név olvasható. Azoknak az életrajzát gyűjtötte egybe a könyv, akik a több évtizedes kölcsönös ulsteri gyilkolások áldozatai lettek.

december, Anglia – Visszatért a jó öreg módszer a hatvanas évekből, amellyel az ittas vezetőket próbálták kiszűrni a rendőrök. Kérem, szálljon ki a kocsiból, és álljon fél lábon. Jó, ez megvolt. Most ide húzok egy vonalat a földre, és induljon el rajta. Na, ott egy kicsit megbillent, de rendben, mehet. Mondja, biztos úr, mire jó ez az egész? A kábítószer-fogyasztók könnyen elveszítik az egyensúlyukat. Á, értem, mondta a férfi, már azt hittem, a nagy köd miatt vizsgálják a látótávolságot.

vége

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top