+ Irodalom

Bing Crossby-t használták tömegoszlatásra

Unatkozó és ődöngő fiatalok tömegei riasztották el az embereket a bevásárlóközpontoktól, mert fenyegetve érezték magukat a kiszámíthatatlan viselkedés miatt. A biztonsági emberek kevésnek bizonyultak a feladathoz…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1999

július, Szingapúr – Heroint találtak a rendőrök egy fiatalembernél. Bevitték a rendőrségre, majd elővettek egy patikamérleget, hogy lemérjék az anyagot. A fiú tudta, mire számíthat. Ha az anyag 15 gramm vagy annál nagyobb tömegű, akkor halálbüntetés vár rá, ha nem megy 15 gramm fölé a mérleg nyelve, akkor csak húsz év börtön, és a szokásos húsz botütés. A rendőr lassan szórta a mérlegre a port, a mérleg nyelve emelkedett. A végén még megrázogatta a zacskót, de nem jött ki belőle több. A mérleg tizennégy grammnál megállt.

július, Kína – Sokféleképpen járhat szerencsétlenül az ember, de ez idő tájt a békésen sörözgetők és cigizgetők nem csak a hagyományos értelemben egészségkárosodásnak voltak kitéve. Sörözés és cigarettázás közben jó néhányan vesztették életüket. A sörösüveg olykor szilánkjaira robbant a benne uralkodó nagy nyomástól, a palackok egyre vékonyabb üvege miatt. De halált megvető bátorságról tettek azok is tanúbizonyságot, akik hamisított dohányterméket szívtak. Mert az is robbant.

július, Ausztrália – Unatkozó és ődöngő fiatalok tömegei riasztották el az embereket a bevásárlóközpontoktól, mert fenyegetve érezték magukat a kiszámíthatatlan viselkedés miatt. A biztonsági emberek kevésnek bizonyultak a feladathoz, mígnem egy isteni szikra megoldotta a lehetetlennek tűnő feladatot. A hangszórókból régi számok, Bing Crossby meg ilyenek szóltak, mire a fiatalok azonnal elhúzták a csíkot.

augusztus, Szaúd-Arábia – A világ egyik legrövidebb házasságát élte meg egy pár Purajdában. Az esküvő után vacsora következett, amely után a jókedvű násznép csakhamar ropni kezdte az asztalok körül. A menyasszony is hangosan kacagott. Nézd már, mondta a férjnek, milyen bénán táncol az anyád. A férfi azonnal elvált.

augusztus, Franciaország – A Saint Tropez-i bár tulajdonosa a pultból figyelte a vendégeket, közben egy barátjához beszélt. A turista a legborzalmasabb népség. Most nézd meg, beül az a hülye angol egy szál faszban, hogy nem szakad le a pofájáról a bőr. Hogy néznek ki ezek? A nők melle belelóg a mojitóba, mezítláb totyog ki a budiba, ahol lehugyozza a lábát, nem mos kezet, és üvöltve beszél a telefonjába. Néhány nappal később az összes tengerparti bár házirendben szabályozta a vendégek öltözködését. Aki nem tett neki eleget, nem kaphatta be a szívószálat.

augusztus, Kanada – A gimnázium igazgatója kitiltatta az évzáró ünnepségről, kihúzta a végzősök névsorából, de még csak az apja sem vehette át a bizonyítványát annak a végzős lánynak, aki egy hirtelen ötlettől vezérelve kékre festette a haját.

szeptember, Honduras – A kormány úgy határozott, hogy megpróbálja csökkenteni az ország gazdasági függőségét az olyan hagyományos termékeitől, mint a kávé, a banán és a cukor, ezért kampányba fogott, hogy a parasztoknak legalább egy része térjen át a békatenyésztésre.

szeptember, Franciaország – Nemzeti hősként ünnepelte az ország azt a parasztembert, aki bement egy McDonald’s-ba, és ripityára törte a berendezést, hogy ezzel nyomatékosan felhívja a figyelmet a hagyományos francia ételeket kiszorító hamburger elterjedésére. A férfi óvadék ellenében sem kívánt kiszabadulni, mondván, ő a Meki mártírja akar lenni.

szeptember, Japán – Nem ritka eset, hogy az emberek egyetlen cégnél dolgozva töltik el az életüket. A megbízhatóság mindenekfölött. Az álláshirdetések is erről szóltak: munkalehetőség egész életre. Voltak munkahelyek, amelyek különleges sírhelyeket biztosítottak elhunytjaiknak. Oszakában az Asahi sörgyár közös mauzóleumot épített munkásainak, külön a szállítóknak, és egyet a márka hű árusítóinak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top