+ Irodalom

Leszúrta a feleségét, mert azt hitte, az interneten szeretkezik a férfiakkal

Maga kilencszer döfte a kést a feleségébe. Igaz ez? Igen, ügyvéd úr, azt hiszem, bár őszintén szólva, nem számoltam. Nem volt eltervezve, hogy hányszor szúrok. Féltékeny voltam. Maga? Hisz a felesége szinte ki sem mozdult a lakásból.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1999

január, Franciaország – 35 ezer apró lámpával díszítette ki a házát. Az emberek csodájára jártak a szemkápráztató tüneménynek, a polgármester mégis úgy döntött, utasítja a férfit, kapcsolja ki és szedje le a házról a lámpákat. A férfi csodálkozott a kérésen, pont a polgármester nem büszke az alkotására, morfondírozott magában a fénykirály, pedig föltűnhetett volna neki, hogy karácsony óta tucatnyi baleset történt a háza előtt.

január, Ausztrália – És mikor lesz gyerek, kérdezte anyuka a fiát néhány hónappal az esküvő után. A férfi hallgatott, tudta, hogy az anyja nem értené meg. Mama, ezt maga nem érti, szólalt meg a feleség. Mit, mit nem értek, dühöngött az anyós. Mi is tinszesek vagyunk, mama. Mi? Mik vagytok? Ez valami betegség? Nem, ez az új családmodell, mama, a modern családé. Mit beszélsz? Mi csak a pénzszerzésben vagyunk társak, folytatta a férfi, és semmi szex. Ez a modern család, mama.

január, Barbados – Nyaralni jött az angol asszony tízéves fiával a szigetre, de épphogy leszálltak a gépről, különterembe terelte őket a biztonsági őrség. De hát mi ez, kérem, mi nem vagyunk terroristák! Nem, asszonyom, ezt senki nem mondta, válaszolt a tiszt, de megkérem, hogy öltöztesse át másik ruhába a fiát, és amíg a szigeten tartózkodnak, ezt az öltözéket ne is használja. Ez elképesztő arcátlanság, bosszankodott a nő. De asszonyom, ide pihenni járnak az emberek, és itt nem divat a tengerparton katonai terepruhában masírozni.

február, Ausztrália – Maga kilencszer döfte a kést a feleségébe. Igaz ez? Igen, ügyvéd úr, azt hiszem, bár őszintén szólva, nem számoltam. Nem volt eltervezve, hogy hányszor szúrok. Féltékeny voltam. Maga? Hisz a felesége szinte ki sem mozdult a lakásból. Hát, mondta a férfi, ez lett gyanús. És rá is jöttem a titokra. Megismerkedett egy férfival, aki ide 4000 kilométerre lakik, és az interneten keféltek.

február, USA – Tolókocsijával gurult az utcán a vietnami férfi, autóbalesetben vesztette el a lábait. Segélyt nem kapott, kéregetésből tartotta el magát. Sötét zugokba húzódott be, oda könyörögte be az embereket. Ezúttal is ezt tette, majd mikor a férfi a közelébe ért, a vietnami előrántotta a fegyverét, és pénzt követelt. A férfi óvatosan nyúlt a tárcájáért, majd kinyitotta. A vietnami lassan fogta föl, hogy a férfi nem ékszert kínál neki, az a fényes tárgy egy rendőrjelvény.

február, Spanyolország – Azt mondják, az idén nem lesz bikaviadal a marhavész miatt, mondta a férfi. A leölt bika húsát nem mérheti ki a hentes. Én, őszintén szólva, mondta a feleség, nem is bánom. Milyen lesz annak a sokat szenvedett állatnak a húsa? Beszélsz hülyeségeket, mondta a férfi. Nemes húsa lesz. A legnemesebb dolog harcban elesni. Te mondod a gipszelt lábaddal? Mikor kocsmából jövet estél el a biciklivel?

március, USA – Újszerű ötlettel álltak elő San Francisco város vezetői. A kéregető koldusokat gyakran hárították el azzal az emberek, hogy nincs aprópénzük, sőt, egyáltalán nincs készpénzük. A város vezetői mobil bankkártya-leolvasóval látnák el a koldusokat. A befolyt összegnek 20%-a illetné meg a koldust, a haszon többi részét a város élvezné, a koldusokról való gondoskodás fejében.

március, Skócia – Kongó lépéseket hallott az elhagyott aluljáróból. Egy pillanatra a közeledő alakra nézett. Hosszú, hullámos haja volt, keskeny csípője. Mikor az aluljáró végéhez ért, a férfi kést rántott, és a bozótosba vonszolta a nőt. Mit akar, hagyjon békén, kiabálta, a férfi már a nadrágját gombolta. De aztán abbahagyta. A földön egy hosszú hajú férfi feküdt.

március, Portugália – Kocsi haladt a Portugália északi részét Spanyolországgal összekötő, alig tízéves autópályán. Férfi és nő ült benne, esett az eső. Az ablaktörlő karjai a legnagyobb fokozatban is alig bírták letolni a vizet a szélvédőről. Mondd, kérdezte a nő, miért hívják ezt az utat a halál országútjának? A férfi résnyire lehúzta az ablakot, kipöckölte a cigarettát, de a parázs belehullott az ingujjába.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top