+ Irodalom

Megkérte a fűszeres a barátját, hogy vágja le a lábfejét

A rendőrök a fűszeres kártyaadósság-hitelezőinek bosszújára gyanakodtak, de tévesen…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1998.

október, Oroszország – A volgográdi üdülőhely közelében található gyógyiszaphoz sokan zarándokoltak el, hogy beteg testrészeiket ápolják. Jól működött az üzlet, mindaddig, amíg a helyszínre nem érkezett egy csoport, traktorokkal és lapátokkal fölszerelve, és nemes egyszerűséggel elloptak 8 tonna gyógyiszapot.

október, Dél-Afrika – 13 évi kitartó szolgálat után, megannyi visszatérő emlékkel a tarsolyában távozott posztjáról az állami hóhér. Az állásra pályázatot írtak ki, de senki nem jelentkezett, mert nem volt megfelelő a szakmai utánpótlás-képzés.

október, Sri Lanka – Illendően meggyászolta a család a tamil lázadók elleni harcban elesett fiukat. Megrendezték a gyászszertartást, amely után telefonon jelentkezett be a hősi halott. Elnézést kért a családtól, de a csata idején éppen kimenőn volt.

november, Dánia – Nagy rockker hírében állt az öreg, a fia imádta. 86 éves volt, mikor meghalt. A srác bőrruhába bújtatta a holttestet, szemüveget, sisakot adott rá, és fölkötötte a motor hátuljára. A temetés előtt három órán át motoroztatta az öreget a városban, időnként megállt, megivott egy sört, és a motoron ücsörgő fater tiszteletére elszívott egy finom szivart.

november, India – A hinduk egyik vezető papja azt követelte, tiltsák be az angoloktól oly tanulékonyan átvett krikettet. Az országban 125 gyár készítette a krikettlabdát, amely tehénbőrből készült, és amihez naponta kilenc szent tehenet vágtak le. Egy szent állat bőrével játszadozni már önmagában is meggondolatlanság.

november, Írország – Az angolok előszeretettel jártak Dublinba, ott tartották a legény- és leánybúcsújukat. Fiúk és lányok ugyanazt a pályát futották be a búcsúnapon. Már korán reggel italozásba kezdtek valamelyik pubban, aztán jártak egyik helyről a másikra a haverokkal, barátnőkkel, és gurították lefelé az illatos ír söröket; jó esetben ettek is valamit. Többségük hajnalban tért magához valamelyik lámpaoszlophoz láncolva, amivel megspórolták az éjszakai szállás költségét.

december, Franciaország – A francia nyelvet mindig is áthatotta a gasztronómia iránti vonzódás. A betörők ez idő tájt többnyire gazdag idős emberekhez törtek be. Olykor figyelmetlenül választották meg az időpontot, ezért kénytelenek voltak a rablás ideje alatt megkötözni szegény nyugdíjast. A nyugdíjas megkötözésének műveletét már egy ideje kolbászcsinálásként emlegette a köznyelv.

december, Dél-Korea – Megkérte a fűszeres a barátját, hogy vágja le a lábfejét. Másnap, mikor rendőrök jártak nála és arról kérdezősködtek, mi történt vele, a fűszeres azt válaszolta, jé, észre sem vettem, hogy nincs lábfejem. A rendőrök a fűszeres kártyaadósság-hitelezőinek bosszújára gyanakodtak, de tévesen. Az okos fűszeres évekkel ezelőtt 2 millió dollár értékű biztosítást kötött, többek között lábfejének elvesztésére.

december, Kína – Nem várt következménye lett Hongkong Kínához való visszacsatolásának. Az ingázó üzletemberek és szakemberek szeretőket tartottak a szárazföldön, ami sok család életét borította fel. Ehhez a nem várt fejleményhez igazították a kínai bigámiát tiltó törvényt, és ettől kezdve az is törvényt sértett, aki szeretőt tartott.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top