+ Irodalom

Ezzel a receptötlettel mentette meg a férfi a vendéglőjét

A kelet-francia vendéglős már azon volt, hogy bezárja az éttermét, mikor remek receptötlete támadt. Kisütötte a húst, ahogyan eddig. Elkészítette a zöldköretet, ahogyan eddig…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1998.

július, Libéria – Két férfi állt egymás mellett a naplementében. A harmadik köröket rajzolt köréjük egy bottal, majd néhány lépés után fegyvert húzott elő, és célzott. A lövések mindkét férfit leterítették. Pedig a város varázslója megesküdött rá, hogy különös képesség birtokába került, és az általa rajzolt körök bárkit megvédenek a golyótól.

július, Olaszország – Kulturális Robinhoodok támadtak a torinói városi könyvtárra. Fegyverekkel két órán át tartották sakkban a könyvtárosokat, miközben százezer egyetemi jegyzetet és tankönyvet raboltak el. Az értékes zsákmányt három teherautóval szállították el, hogy mielőbb szétosszák a szegény olasz diákok között.

július, USA – Tíz nappal az esküvője előtt kedvenc sztriptízbárjában mulatott a férfi, ahol aznap este imádott táncosnője adott műsort. A szám végén a nő a közelben ülő férfihoz lépett és két hatalmas, szilikonnal kitömött didkóját a férfi arcába nyomta. A két csöcs akkorát ütött, mesélte később a férfi, hogy csillagokat láttam, és majdnem eltört a nyakcsigolyám, mintha két betontömb zuhant volna a fejemre.

augusztus, Kréta – Másról sem beszélt egész Heraklion, mint az elmaradt esküvőről és a megcsalt menyasszonyról. A nő az esküvő előtti éjszakán a nászágyban érte tetten leendő férjét, aki az ellopott menyasszonyi ruhában hentergett a másnapi esküvőre fölkért vőféllyel.

augusztus, Franciaország – A kelet-francia vendéglős már azon volt, hogy bezárja az éttermét, mikor remek receptötlete támadt. Kisütötte a húst, ahogyan eddig. Elkészítette a zöldköretet, ahogyan eddig. Majd elővett egy szem tablettát, öt egyenlő részre darabolta, majd az egyszemélyes adaghoz az ötödnyi tablettát ecetben oldotta fel és ezzel készített édes-savanykás mártást. Hamarosan még a rendőrök is csodájára jártak a Viagra-öntetnek.

augusztus, Oroszország – Szentpéterváron hetente végeztettek ki embereket üzleti vagy politikai vetélytársaik. A bérgyilkosság kiváló üzleti tevékenységnek számított, számlát nem kellett adni a bevételről, és különösebb költségei sem voltak. Legfeljebb az újsághirdetés, amelynek titkos üzenetét mindenki értette: „Fiatalember bármilyen veszélyes munkát elvállal.”

szeptember, Norvégia – A fickó kijött a kocsmából, fütyörészve ballagott az utcán. Ha meglátott egy kavicsot, messzire rúgta jókedvében. Aztán egyszer csak ott állt előtte a széles parkolóban egy közel húszméteres teherautó. A motorja járt, sofőr nem ült benne. A városlakók még sokáig emlegették aznap esti közös látomásukat, amelyben lehúzott ablakkal, zenéket bömbölve furikázott az utcán egy rakétahordozó.

szeptember, Ausztrália – A Sydney-i olimpiához közeledve egyre többször tűnt föl a képernyőn a tenger fölé 150 méterre magasodó Harbour-híd, amelyről pompás kilátás nyílt az öngyilkosok számára. A hídra tilos volt felmászni, mikoris rájöttek, a tiltott dolgokból lesz a legjobb üzlet. Szigorú szonda-ellenőrzés után bárki felmászhatott a hídra, akinek volt erre 100 dollárja és magára húzta azt a zubbonyt, ami megakadályozta, hogy a zsebek tartalma a hídon közlekedők fejére pottyanjon.

szeptember, Olaszország – Pénzre volt szüksége a férfinak. Azon törte a fejét, hogyan juthatna nagyobb összeghez kevéske munkával és kis rizikóval. A barátja azt ajánlotta, hogy manapság pedigrés kutyákat szokás túszul ejteni. Minél értékesebb a kutya, annál vagyonosabb a gazdi, és annál jobban le lehet húzni. A férfi kiszemelt egy kutyát sétáltató nőt, és napokon át követte. Mikor a nő kávézott a parkban, a férfi fölkapta az apró kutyát, és elrohant vele. A kutya másnap hetet fialt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top