+ Irodalom

A rendőrök malacot is elfogadtak a gyorshajtóktól büntetésül

A spanyol határ közelében kimagaslóan egyedi szigorral jártak el az autópálya-rendőrök a gyorshajtókkal szemben. Felhasználható, fogyasztható dolgokban szabták ki a büntetést.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1998.

április, Anglia – Jól bepiált az este a hampshiri gazda, ezért nem vette észre, hogy a ház lángokban áll körülötte. Este, mielőtt hazatért a kocsmából, vett egy doboz Guinesst, amit elalvás előtt az ágya mellé az éjjeliszekrényre helyezett. A Guiness a hő hatására felrobbant, és felébresztette a kába férfit, aki így menekült meg a tűzhaláltól. Ő nem szerette a barna sört, a barátjának szánta ajándékba.

április, USA – Pocatello egyik iskolájában gépfegyverrel tartotta sakkban a társait egy 14 éves tanuló. Jól beszélt a túsztárgyalóval, és jól is érvelt. Öt órás alkudozás után sikerült kiimádkozni kezéből a fegyvert, cserébe egy doboz cigiért, egy üveg üdítőért és egy családi méretű sonkás gombás pizzáért.

április, Franciaország – A spanyol határ közelében kimagaslóan egyedi szigorral jártak el az autópálya-rendőrök a gyorshajtókkal szemben. Felhasználható, fogyasztható dolgokban szabták ki a büntetést. Kisraktárukban vagy száz autórádiót, több száz üveg bort, tömérdek cigarettát, finom gyümölcsöket tároltak, de elfogadtak malacokat is, amit később együtt öltek meg, húztak nyársra és fogyasztottak el. A megvámolt autóknak a szélvédő alá rakható lapocskát adtak, hogy a kollégák ne állítsák meg őket újra. Ez idő tájt a bíróságnak számoltak be speciális pedagógia módszerük lényegéről.

május, Japán – A menedzsereknek nagy égés, ha elvesztik állásukat, és ha kitudódik róluk, még nehezebben kapnak állást. Ezt használta fel szolgáltatása elindításához egy vállalkozó, aki 40-110 dollár fejében alibi irodákat tartott fenn, amelyekben alibi titkárnő vette fel a telefont, és édes hangon búgta a kagylóba, a főnök, sajnos, most fontos teendői miatt elérhetetlen.

május, Izrael és Palsztína – A két ország ezúttal teljes egyetértésben, csaknem egy időben tiltotta be az orvosoknak és gyógyszerészeknek a Viagra fölírását és forgalmazását. Az ok: a gyógyszer 80%-ban hamisítvány, és aki ennek köszönhetően nem produkált erekciót, a dühtől könnyen agyvérzést kaphatott.

május, USA – Annak idején, ha a bakó háromszor melléütött, megkegyelmeztek az elítéltnek. Ez ma már nem járja, hiába ügyetlen a kivégzés-végrehajtó. A texasi fogházban kivégeztek egy 38 éves férfit, akit 17 évesen ítéltek el, és akinek a pápa is hasztalan kért kegyelmet. A kivégzést injekcióval hajtották végre. A tű kipattan a férfi karjából, és a méreganyag szétfolyt a bőrén. Tíz perc múlva megismételték a szurit.

június, Ausztrália – A fiatalember, mert elfogyott az összes szabadnapja, föladott egy hirdetést az újságban, amelyben édesapja halálhírét költötte. Az újság a papa kezébe került, és mielőtt kivehette volna jól megérdemelt szabadnapját a temetésre, apja eljárást indított ellen, mert túl korainak tartotta elhalálozása dátumát.

június, Anglia – Radikális újítással állt elő egy londoni színtársulat. A tíz fontért feliratkozó nézők közül sorsolással választották ki azt, akit a színdarabban elrabolnak. A vállalkozó szellemű nézőt egy-két napig valóban túszként kezelték, míg a nézők az interneten követhették tovább sorsának alakulását.

június, Fülöp-szigetek – Hittérítő mormon tiszteletes járta a szigeteket, útja során sok mindent látott, tapasztalt. Egyik alkalommal Manilában járt, ahol tűzpárbajba keveredett, beszorult a bolt és a rablók kereszttüzébe. Maga sem hitte, hogy élve megúszta az akciót, a hátizsákban cipelt Biblia fogta föl a hátába szánt golyót.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top